Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Alvar Aalto

arkkitehdin vuosikymmenet

Alvar Aalto

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Alvar Aalto : arkkitehdin vuosikymmenet

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Alvar Aalto" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Kustannusosakeyhtiö Tammi

Sidosasu

Sidottu

ISBN

9513195147

9789513195144

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

ALVAR AALTO - Arkkitehdin vuosikymmenet on teos, jolla 75 -vuotias Kustannusosakeyhtiö Tammi juhlistaa suomalaista arkkitehtiä, arkkitehtuuria ja kulttuuria. Tänä vuonna on kulunut 120 vuotta Alvar Aallon syntymästä. Lähde Alvar Aallon tarinan ja töiden kautta matkalle suomalaiseen kulttuurihistoriaan. Onko kaikki jo Aallosta kerrottu, vai löytyykö vielä jotain? Tätä kysyi teoksen tekijä Esa Laaksonen itseltään. Toisaalta suomenkielistä, kattavaa ja ajantasaista julkaisua Aallon rakennuksista ei ole toistaiseksi ilmestynyt. Useista yksittäistä rakennuskohteista löytyy kirjallisuutta, mutta laajaa Aalto-julkaisua ei Göran Schildtin elämänkertatrilogian jälkeen ole kirjoitettu (1980-luvulta, Ruotsi). Tämä arvoteos lähestyy Aallon laajaa elämäntyötä arkkitehtuurista arvioita paljon kirjoittaneen arkkitehdin näkökulmasta. Teos kuvaa Alvar Aallon suunnittelemia kohteita mutta myös kulttuuri- ja yhteiskuntaelämämme sekä Aallon elämän risteämäkohtia ja hänen tuntemiaan kiinnostavia henkilöitä. Aallon elämäntyö on laajuudessaan häkellyttävä: työluettelossa on noin 500 rakennusta, asemakaavaa tai muuta suunnitelmaa. Lisäksi tulevat vielä kaikki projektikohtaiset ja sarjatuotetut huonekalut, valaisimet, kynttilänjalat, kankaat, korut ja lasituotteet. Hän ehti myös kirjoittaa, maalata tauluja ja tehdä useita julkisia veistoksia, hautamuistomerkkejä ja puukokeiluja.

Aiheet

Aalto, Alvar,

1898-1976.

1900-luku

1900-talet

arkkitehtuuri.

rakennukset.

funktionalismi.

modernismi.

klassismi.

arkkitehdit.

henkilöhistoria.

kulttuurihistoria.

historia.

arkitektur.

byggnader.

funktionalism.

modernism.

klassicism.

arkitekter.

personhistoria.

kulturhistoria.

Suomi.

Finland.