Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Kovan onnen osasto

Kevyt Osasto 6, 1941-1942

Kimmo Sorko

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Kovan onnen osasto : Kevyt Osasto 6, 1941-1942

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Kovan onnen osasto" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Taipaleen päiviä -historiatyöryhmä

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9529365802

9789529365807

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Veteraanikertomuksiin ja sotadokumentteihin perustuva teos kertoo Kevyt Osasto 6:n kovan taistelutaipaleen ikäviäkään tapauksia salaamatta. Veteraanien albumeista kerätyt kuvat, SA-kuvat, kartat ja äskettäin otetut värikuvat entisiltä taistelupaikoilta kertovat kamppailuista, mutta myös rauhallisemmista hetkistä. Teoksessa on kattavat liitetaulukot kaatuneista, palkituista, lomalle pääsyistä, ylennyksistä ja paljon muusta, joka kuului rintamasotilaan elämään. Pääosa kesäkuussa 1941 Petäjäveden Kintaudella perustetun Kevyt Osasto 6:n miehistä oli Petäjävedeltä ja Uuraisilta. Osa jatkosotaan lähtijöistä oli reserviläisiä, jotka olivat jo käyneet läpi talvisodan tulikirnun Taipaleen puolustuslohkolla. Osasto joutui kovat tappiot vaatineisiin taisteluihin Laatokan luoteiskulmassa. Laatokan rannoilta osasto jatkoi hyökkäystään Karjalan kannaksen läpi vanhalle rajalle. Syksyllä 1941 oltiin hetki levossa, mutta vuoden 1942 alussa osasto joutui rintamavastuuseen Perä-Kuokkalan lohkolle, johon kuului myös Sormenkärjen tukikohta. Terijoella Kevyt osasto 6 hajotettiin maaliskuussa 1942 muiden Karjalan kannaksen kevyiden joukkojen kanssa. Yhdeksän kuukauden sotataipaleen aikana Osasto menetti 86 miestä kaatuneina, joukossa kaksi komentajaa.

Aiheet

Suomi.

Maavoimat.

Kevyt osasto 6.

joukko-osastot

jalkaväki

jatkosota

taistelut

historia

Keski-Suomi

asemasota

sotahistoria

Suomi

1941-1942