Kuavsui ja peeivicuova : ’Sarastus ja päivänvalo’ : Inarinsaamen revitalisaatio - Pasanen Annika | Helsingin Antikvariaatti | Antikvaari - kirjakauppa verkossa

Paina suurentaaksesi kuva

Tuotekuva

Kuavsui ja peeivicuova : ’Sarastus ja päivänvalo’ : Inarinsaamen revitalisaatio

Pasanen Annika

Kauppias

Helsingin Antikvariaatti

Kunto

Käytetty - erinomainen (K4)

Saatavilla

1 kpl

Hinta
27,00 EUR
Tuotetiedot

ISBN

9789525667707

Tuoteryhmä

Kustantaja

Suomalais-ugrilainen seura

Kieli

suomi

Painovuosi

2015

Painos

1

Sidonta

Nidottu, kansikuva

Sivumäärä

441


Tuotteen lisätiedot

Toimituskulut: Luokka D tai sovittaessa nouto

Sarja: Uralica Helsingiensia 9

Inarinsaame on yksi Suomessa puhuttavista saamen kielistä. Sen perinteinen puhuma-alue sijaitsee nykyisessä Inarin kunnassa. Inarinsaame on pieni vähemmistökieli ja alkuperäiskansan kieli, joka heijastaa puhujasukupolviensa kulttuuria ja maailmankuvaa, historiaa ja tätä päivää. Enemmistön paineessa ja kieliyhteisön elämää mullistaneiden muutosten seurauksena kieli lähes sammui 1900-luvun jälkipuoliskolla.
Kävi kuitenkin toisin: 1990-luvulla se alkoi saada lisää puhujia ja käyttöaloja tietoisen revitalisaation eli kielenelvytyksen avulla.

Miten muutaman sadan puhujan inarinsaame elpyi lyhyessä ajassa vakavasti uhanalaisesta kielestä vahvistuvaksi, kehittyväksi ja modernisoituvaksi kieleksi? Millaiset kieliyhteisön sisäiset ja ulkoiset tekijät ovat mahdollistaneet inarinsaamen kielen uuden nousun? Miltä kielen nykytilanne näyttää ja millaisia ongelmia ja avoimia kysymyksiä siihen liittyy? Millaista on opetella aikuisena alusta alkaen omien vanhempiensa kieli? Mikä on kielipesä ja mitä tekevät kielimestarit? Tässä tutkimuksessa tarkastellaan inarinsaamen kielen revitalisaatiota vuosien 1997 ja 2014 välillä.


Tuotetietoja muokattu viimeksi 5/9/2021.

Osta Pasanen Annika : Kuavsui ja peeivicuova : ’Sarastus ja päivänvalo’ : Inarinsaamen revitalisaatio Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...