Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Kuolema luotolla

Louis-Ferdinand Céline

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Kuolema luotolla

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Kuolema luotolla" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Siltala

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9522340936

9789522340931

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Kuolema luotolla alkaa siitä mihin Niin kauas kuin yötä riittää päättyy, slummilääkärin arkipäivän kuvauksesta, mutta siirtyy huomaamatta kertojaminä Ferdinandin lapsuuteen 1890-luvun Pariisissa. Omille lapsuudenmuistoilleen rakentaen C$/eline kuvaa Ferdinandin vanhempia, jatkuvasti valittavaa, kiivasta ja väkivaltaista isää ja polion runtelemaa äitiä, joka raataa pitsikaupassa hankkiakseen elatuksen perheelle. Ferdinand käy itse välillä koulua, välillä on äidin apuna. Koulun jälkeen hänet pannaan oppipojaksi, mutta koko maailma on häntä vastaan ja katalat juonet katkaisevat hänen lupaavan ammattiuransa. Välillä Edouard-eno järjestää pojan puoleksi vuodeksi englantilaiseen collegeen, jossa Ferdinand kieltäytyy jyrkästi opettelemasta kieltä, mutta solmii lämpimän suhteen rehtorin rouvaan. Lopulta Ferdinand nousee kapinaan ja lähtee rajun tappelun jälkeen kotoa. Hän päätyy apulaiseksi Courtial de Pereiresille, joka julkaisee amatöörikeksijöille suunnattua lehteä ja suosittuja populääritieteellisiä kirjasia. Pereires on myös kuumailmapallolentojen uranuurtaja ja esiintyy joka sunnuntai pikkukaupunkien markkinoilla. Aina konkurssin uhatessa Pereires häipyy teille tietymättömille jättäen Ferdinandin selvittämään asioita raivostuneiden velkojien kanssa. Kuolema luotolla on maailmankirjallisuuden rajuin, karkein, mustin ja ehkä koomisin lapsuuden ja nuoruuden kuvaus. Katukielen, slangin, kirosanojen ja ruokottomuuksien loputon vyöry vetää mukanaan mitä hurjimpiin kohtauksiin, joissa C$/elinen proosa panee lukijan haukkomaan henkeään.

Aiheet

Ferdinand,

fikt.

Édouard-eno,

Auguste,

Clémence,

Pereires, Courtial des,

kehitysromaanit

historialliset romaanit

farssit

musta huumori

lapsuus

Pariisi

1890-luku

nuoruus

perhe-elämä

väkivalta

seksuaalisuus

lapset

vanhempi-lapsisuhde

julmuus

riidat

isät

pojat

kapinointi

epäonnistuminen

selviytyminen

nuoret

pahoinpitely

häiriköt

kauppiaat

oppipojat

huijarit

sisäoppilaitokset

Englanti

kirjapainot

sanomalehdet

Neronleimaus