Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Vähemmän lihaa

kohti kestävää ruokakulttuuria

Hanna Mattila

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Valitse kunto

Valittu tuote

Mattila Hanna (toim.) : Vähemmän lihaa - Kohti kestävää ruokakulttuuri...

14,00 €

Toimitus Suomeen 6,50 €

Yhteensä 20,50 €

Käytetty - erinomainen (K4)

Nidottu

2016 / 1.p.

Antikvariaatti Vihreä Planeetta

Haetaan tuotteita...











Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Gaudeamus

Sidosasu

Nidottu

ISBN

9524953889

9789524953887

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Jos söisimme vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia, olisimme terveempiä. Myös lihantuotannon haitalliset vaikutukset ilmastoon ja ympäristöön myönnetään laajalti. Miksi tämä tietoisuus ei näy lihankulutuksessa? Ruoka on vahva osa identiteettiä - olemme sitä mitä syömme. Maut, tuoksut, suutuntumat ja grillin tirinät luovat vahvoja mielikuvia. Lihansyöntiin liittyy paljon perinteitä, jotka ovat osa suomalaista ruokakulttuuria. Muutoksen avain piileekin kasvatuksessa, kulttuurissa ja yhteiskunnallisissa keinoissa monipuolistaa tarjolla olevia vaihtoehtoja. Vähemmän lihaa on kannustava kirja kaikesta uudesta, jota lautasellemme on tarjolla. Se ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kehottaa kokeilemaan myös vaihtoehtoisia proteiininlähteitä. Piileekö ratkaisu sienissä, levissä, hyönteisissä tai jopa keinolihassa? Voiko urheilija menestyä kasvisravinnolla? Ovatko kasvikset väistämättä kalliimpia kuin valtamerten yli rahdattu teollinen liha? Kärsivätkö suomalaiset lihantuottajat nykyisissä tuotanto-oloissa?

Aiheet

ruoka

eettisyys

kasvisruoat

liharuoat

ruokavaliot

kestävä kehitys

ekologisuus

alkutuotanto

elintarviketeollisuus

ruokakulttuuri

terveysvaikutukset

lihantuotanto

ympäristövaikutukset

ympäristö

lihansyönti

terveys