Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Vallankumouksellisia, vakoilijoita ja aseveljiä

myyttejä ja tosiasioita Lapin historiasta 1910-luvulta 1940-luvulle

Mikko Uola

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Vallankumouksellisia, vakoilijoita ja aseveljiä :...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Vallankumouksellisia, vakoilijoita ja aseveljiä" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Minerva

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9524923750

9789524923750

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Mitä Lapissa todella tapahtui? Suomen itsenäistymisen jälkeinen Lapin historia on täynnä kiehtovia tarinoita, myyttejä ja huhuja vallankumousyrityksistä vakoiluun sekä erityisen kiinnostavaan sota-aikaan. Tässä kirjassa pureudutaan näihin myytteihin ja selvitetään niiden oikea historiallinen tausta. Käsiteltävänä ovat mm. itsenäistymisen vuodet 1917-1918, läskikapina 1922, Rovaniemen murhapoltto ja kyyditysten aika 1930, Petsamon suuri vakoilujuttu 1939, sodan ajan ilmapommitukset sekä suomalais-saksalaiset korkean tason suhteet Lapissa toisen maailmansodan aikana. Kaikkien tapahtumien taustana on joko suoraan tai epäsuorasti Suomen ongelmallinen suhde itänaapuriinsa Neuvostoliittoon. Kirjassa tavataan monia Pohjois-Suomen ja koko valtakunnankin asioihin vaikuttaneita henkilöitä Oiva Willamosta K. M. Walleniukseen ja Kaarlo Hillilästä Urho Kekkoseen. Keskeisesti ovat esillä myös monet sotavuosina Suomessa vaikuttaneet nimekkäät saksalaiskenraalit, kuten Nikolaus von Falkenhorst, Eduard Dietl ja Lothar Rendulic. Mikko Uola kumoaa useita Lapin historian myyttejä osoittamalla, ettei kaikella totena kerrotulla ole totuuden kanssa kovin paljon tekemistä. Tutkimus perustuu alkuperäiseen asiakirjamateriaaliin. Tekstiä täydentävät kymmenet, suurimmaksi osaksi aiemmin julkaisemattomat valokuvat. Mikko Uola on valtiotieteiden tohtori ja poliittisen historian dosentti, joka on toiminut journalistina ja historiantutkijana. Hän on kirjoittanut kymmeniä teoksia Suomen itsenäisyydenajan historiasta, mm. laajan Pohjois-Suomen maanpuolustustyön historian Maa ponteva Pohjolan äärillä on.

Aiheet

historia

Lappi

Suomi