Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Ab urbe condita. XXI = Karthagon Hannibal lähtee sotaan

Titus Livius

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Ab urbe condita. XXI = Karthagon Hannibal lähtee s...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Ab urbe condita. XXI = Karthagon Hannibal lähtee sotaan" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Basam Books

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9522602612

9789522602619

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

2. p. 2015. Historioitsija Titus Liviuksen (n. 59 eaa.-17) 142 kirjaa käsittäneen latinankielisen teoksen Ab urbe condita (Kaupungin perustamisesta lähtien) 21. kirja on meille säilyneistä teossarjan kirjoista suosituimpia. Se kertoo, kuinka yksi antiikin historian taitavimmista sotapäälliköistä, Karthagon Hannibal, lähtee uhmaamaan Välimeren herruudesta kilpailevaa Roomaa. Sotatoimet alkavat nykyisen Espanjan itärannikolta. Kun Hannibal tuhoaa Rooman ystäväkaupungin Saguntumin, syttyy toinen puunilaissota (218-201), jota Livius luonnehtii "kaikkien aikojen merkittävimmäksi sodaksi". Hannibal marssittaa armeijansa, noin 110 000 miestä ja 37 sotanorsua, Pyreneitten kautta nykyiseen Etelä-Ranskaan, yli Rhonejoen ja ylös Alpeille. Vihamielisten vuoristoheimojen vaaniessa marssirivistö etenee työläästi solissa ja liukkailla rinteillä. Hankaluuksia lisäävät lumi ja maanvyörymät. Kallioita murtaen raivataan tie Alpeilta Pojoen laaksoon. Siellä Hannibal vie joukkonsa voitosta voittoon, ja Rooman kaupungissa pelätään jo pahinta. Teoksessa on suomennoksen lisäksi kattavat johdanto- ja jälkitekstit sekä selitysosio.

Aiheet

Hannibal.

sotapäälliköt

Karthago

200-luku eKr.

sotatoimet

puunilaissodat

taistelut

Rooman valtakunta

historia

historiankirjoitus

antiikki