Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Paholaisen päiväkirja - Alfred Rosenberg ja kolmannen valtakunnan varastetut salaisuudet

Robert K. Wittman

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Valitse kunto

Ehdotettu tuote

Wittman Robert K. - Kinney David : Paholaisen päiväkirja - Alfred Rose...

8,00 €

Toimitus Suomeen 6,90 €

Yhteensä 14,90 €

Käytetty - hyvä (K3)

Sidottu, kansipaperi

2017 / 1

Vantaan Antikvariaatti Oy

Haetaan tuotteita...











Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Tammi

Sidosasu

Sidottu

ISBN

9513181006

9789513181000

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Sukellus natsivaltakunnan sisäpiiriin
<b>Tosielämän trilleri natsi-ideologin kadonneen päiväkirjan etsinnästä ja löytämisestä antaa ennennäkemättömän laaja-alaista ja syvälle ulottuvaa tietoa natsivallan sisäpiirin suhteista ja toiminnasta.</b>
<i>Paholaisen päiväkirja</i> tuo selvyyden Alfred Rosenbergin, Adolf Hitlerin "pääfilosofin", yksityisen päiväkirjan katoamiseen ja kaivaa sen kauan kateissa olleilta lehdiltä esiin aineiston, jonka pohjalta hahmottuu uusi, tarkentunut kuva natsien valtaannoususta ja holokaustin taustasta ja kehittymisestä.Hitlerin vaikutusvaltaiseen sisäpiiriin alusta asti kuulunut Rosenberg loi maineensa levittämällä Saksaan syövyttävää juutalaisvihaa. Kun kolmas valtakunta luotiin, hänen rasistista filosofiaa julistavasta pääteoksestaan tuli siellä bestseller ja kansallissosialistisen katsomuksen kulmakivi.Rosenbergin päiväkirja &ndash; joka avaa kauhistuttavan näkymän "'herrakansan' älyllisen ylipapin" mielenmaisemaan &ndash; löydettiin baijerilaisesta linnasta sodan päättyessä. Nürnbergin sotarikosoikeudenkäynnin syyttäjät tutkivat sitä, mutta Rosenbergin tuomion ja teloituksen jälkeen se katosi salaperäisesti.Robert K. Wittman, joka on työskennellyt sekä FBI:n erikoisasiamiehenä että kansainvälisenä konsulttina taidevarkauksien selvittämisessä, kuuli päiväkirjasta 2001. Silloin Yhdysvaltain holokaustimuseon arkiston johtaja soitti hänelle ja kertoi jonkun yrittävän myydä sitä yli miljoonan dollarin hintaan. Puhelu johti vuosikymmenen kestäneeseen etsintään; mutkikkaiden polkujen varrelta löytyi kaksi yli 80-vuotiasta sihteeriä, omalaatuinen professori ja hyötyä havitteleva jäteurakoitsija. Omalle ristiretkelleen lähteneestä Nürnbergin syyttäjästä, joka salakuljetti päiväkirjan Saksasta, sen lopulta luovuttaneeseen mieheen jokaisella oli syynsä totuuden salaamiseen.Päiväkirjassaan Rosenberg kertoo roolistaan suunnattoman arvokkaiden taideaarteiden anastamisessa sekä Neuvostoliiton alueiden raa'assa miehityshallinnossa, keskusteluistaan Hitlerin kanssa sekä alituisesta kilpailustaan Göringin, Goebbelsin ja Himmlerin kanssa. <i>Paholaisen päiväkirja</i> on matka radikaaleilla näkemyksillään "lopulliseen ratkaisuun" tien avanneen miehen psyykeen.
<b>Robert K. Wittman</b> perusti FBI:n taiderikosten tutkimusryhmän ja oli viraston tärkein asiantuntija kulttuuriomaisuuteen kohdistuvien rikosten tutkinnassa. Hän on julkaissut 2006 Yhdysvalloissa menestysteokseksi nousseet muistelmat kansainvälisestä urastaan, joka vei hänet selvittämään mm. Ruotsissa, Espanjassa ja Perussa tapahtuneita suuria taidevarkauksia. Hän johtaa nykyään omaa konsulttiyritystään.<b>David Kinney</b> on Pulitzer-palkinnon voittanut lehtimies, joka on kirjoittanut moniin lehtiin, mm. <i>New York Timesiin</i>, sekä julkaissut muutamia reportaasikirjoja.

Aiheet

Rosenberg, Alfred.

päiväkirjat

natsit

antisemitismi

kansallissosialismi

kolmas valtakunta

Saksa