Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Umami

japanilainen ruokakulttuuri

Miika Pölkki

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Umami : japanilainen ruokakulttuuri

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Umami" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Sotateos

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

951851111X

9789518511116

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Millainen on täydellinen japanilainen ateria? Mistä sushi on peräisin? Miltä maistuu tappava pallokala? Entä miten käyttäytyä sake-seurueessa? Umami : japanilainen ruokakulttuuri -kirja on ensimmäinen laatuaan, maailman mittakaavassakin ainutlaatuinen kirja, koska se yhdistää käytännön kokemuksen ja japanilaisen ruoanlaiton historian ja filosofian. Japanilaiset määrittävät maailmaa ruoan kautta, ruoanlaitto on Japanissa monen lempiharrastus, ja ruoka on siellä paljon enemmän kuin vain vatsantäytettä. Kaikki aistit huomioidaan ruokaa valmistettaessa ja harmonia on hyvin tärkeää. Kirja kertoo hauskoja tarinoita japanilaisesta ruoasta ja perehdyttää lukijan maan ruokakulttuuriin. Laajasta, valokuvin täydennetystä teoksesta löytyy muun muassa tietoa riisin historiasta, teeseremonioista ja pöytätavoista. Tarjolla on meheviä herkkuja ja maukkaita kertomuksia erilaisista ravintoloista ja Tokion kalatoreilta, sekä reseptejä vasta-alkajille ja hieman kokeneemmille japanilaisen ruoan harrastajille. Mukana ovat tutut suosikit sushista tempuraan mutta kirjasta löytyy myös erikoisempia ruokalajeja, kuten esimerkiksi tunturivalasta japanilaisittain. Kirjan tekijät ovat asuneet puolet elämästään Japanissa ja ovat japanilaistuneet sen verran, että ruoka on heille sydämen asia, mutta ei liian vakava sellainen. Kiotossa syntynyt ja Japanissa yli puolet elämästään viettänyt FM Miika Pölkki (s. 1975) on Helsingin yliopiston Aasian ja Afrikan kielten ja kulttuurien laitoksen tutkija, joka valmistelee väitöskirjaa Japanin klassisesta kirjallisuudesta. Hän on toiminut tutkijana Tokion yliopistossa (2003-2005) ja suomentanut japanilaista kirjallisuutta. Heikki Valkama (s. 1975) on asunut Japanissa noin puolet elämästään. Hän harrastaa japanilaista ruokaa - etupäässä sen syömistä. Ammatiltaan Valkama on toimittaja, koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Töikseen Valkama kiertää maailmaa matkailulehti Mondon päätoimittajana. Nelivärikuvitus.

Aiheet

ruokakulttuuri

Japani

ruokaperinne

ruoanvalmistus

historia

ruokaohjeet

keittokirjat