Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Toinen sukupuoli. 1, Tosiasiat ja myytit

Simone de Beauvoir

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Toinen sukupuoli. 1, Tosiasiat ja myytit

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Toinen sukupuoli. 1, Tosiasiat ja myytit" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Tammi

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9513141764

9789513141769

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Feministisen filosofian klassikko, joka kuvaa naisen asemaa sekä naiseuteen liittyviä arvoja ja merkityksiä kirpeään sävyyn. Kirja loi perustan 1900-luvun feministiselle keskustelulle, ja teoksen analyysit naisen tilanteesta ovat edelleen hämmästyttävän ajankohtaisia. Beauvoirin mukaan nainen on määritelty poikkeamaksi normista eli miehestä, joka on asetettu edustamaan ihmistä yleensä. Beauvoir vaatii yhteiskunnan taloudellisten ja sosiaalisten rakenteiden muutosta, jotta nainen voi toteuttaa sitä vapautta, joka hänelle ihmisenä kuuluu. Toinen sukupuoli julkaistiin kahdessa osassa vuonna 1949 ja sai ilmestyessään ristiriitaisen vastaanoton, paavi jopa tuomitsi sen kiellettyjen kirjojen listalle. Nyt 60 vuotta myöhemmin teoksen ensimmäinen osa Tosiasiat ja myytit ilmestyy ensi kertaa lyhentämättömänä versiona myös suomeksi. Esipuheen teokseen on kirjoittanut teoreettisen filosofian dosentti (Helsingin yliopisto) ja professori (Uppsala) Sara Heinämaa.

Aiheet

feministinen filosofia

feministinen kirjallisuudentutkimus

naistutkimus

naiseus

naiskuva

sukupuoliroolit

naisen asema

feminismi

tasa-arvo

naishistoria

myytit

naiset