Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Valitut runot

Anna Ahmatova

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Valitut runot

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Valitut runot" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Tammi

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9513141284

9789513141288

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Anna Ahmatova kirjoitti yli kuudenkymmenen vuoden ajan. Ahmatova syntyi lähellä Odessaa, mutta muutti jo varhain Pietariin, jonka tunsi kotikaupungikseen. Hän kuvasi paljon Pietari-Leningradia ja sen muuttumista runoissaan. Muita Ahmatovan runoudelle tyypillisiä teemoja ovat mm. ajan ja muistojen olemus sekä muistin ja unohduksen liikkeet. Ahmatovan ensimmäinen runokokoelma ilmestyi 1912, ja hänen teoksensa otettiin heti 10-luvulla hyvin vastaan. Alkuaikojen menestys muuttui myöhemmin vaikeuksiksi, ja hän sai kokea niin julkaisukiellot kuin vankileirien uhankin. Esimerkiksi runoelma "Requiem" oli Neuvostoliitossa kielletty vuosikymmenten ajan. Kaiken kaikkiaan Ahmatovan elämä ja runous kietoutuivat tiiviisti yhteen hänen kotimaansa poliittisten mullistusten kanssa. Kirjailija Marja-Leena Mikkola on koonnut ja suomentanut valikoiman, joka perustuu vuonna 2006 venäjäksi ilmestyneeseen laitokseen. Osa runoista on julkaistu vuonna 1992 ilmestyneessä kokoelmassa Runoja, mutta mukana on nyt myös aiemmin suomentamattomia runoja. Mikkola on lisäksi muokannut omia aiempia suomennoksiaan, rytmittäen ja riimittäen niitä uudelleen, sekä kirjoittanut teokseen uuden esipuheen.

Aiheet

Ahmatova, Anna.

runoilijat

elämäkerrat

Venäjä

1890-1960-luku

lyriikka

akmeismi

1910-1960-luku

henkilöhistoria

Neuvostoliitto