Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Puhdistus

tragedia

Sofi Oksanen

Kirjasarja: NW näytelmäkirjasarja

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Puhdistus : tragedia

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Puhdistus" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

WSOY

Sidosasu

Nidottu, kansikuva

ISBN

9510319899

9789510319895

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Aliide Truu asuu yksin taloaan Viron maaseudulla. Maa on itsenäistynyt edellisenä vuonna ja maareformi on alkanut. Vanhan naisen arjen katkaisee pihalle pyörtynyt parikymppinen Zara. Tultuaan tajuihinsa Zara kertoo pakenevansa väkivaltaista miestään ja pyytää turvapaikkaa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Aliide ryhtyy piilottelemaan jotakuta. Sofi Oksanen katkoo naisten kohtaamisen takaumin. Ne tuovat esiin tapahtumat, jotka Aliide haluaisi unohtaa. Hän on 1940-luvulla ilmiantanut sisarensa kansanvihollisena ja saanut siten tämän perheen asuttaman synnyinkotinsa itselleen. Puoluekaaderimiehensä tietämättä hän kuitenkin suojelee ja ruokkii Hans-lankoaan. 1990-luvun Venäjälle sijoittuvissa takaumissa taas valottuu Zaran raaka menneisyys, joka näyttää, että vaikka valta on vaihtunut, vaino ei ole loppunut, vain muuttanut muotoaan. Puhdistus on näytelmä ihmisistä, joilla ei ole vaihtoehtoja. Samalla se on naisten ja miesten, naisten ja naisten välisen vallan, väkivallan ja seksuaalisuuden kudelma sekä monikerroksinen tutkielma teoista, joihin ihmiset sorron alla kykenevät. Näytelmän ensi-ilta oli Suomen Kansallisteatterissa 7.2.2007.

Aiheet

näytelmät

suomen kieli

kaunokirjallisuus

suomenkielinen kirjallisuus