Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Kauneimmat pajutyöt ja muita käsityöideoita metsän puista

Tiina Rinne

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Kauneimmat pajutyöt ja muita käsityöideoita metsän...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Kauneimmat pajutyöt ja muita käsityöideoita metsän puista" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Gummerus

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9512067412

9789512067411

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Tämä kirja avaa silmät näkemään, kuinka uskomattoman monipuolinen materiaali puu on - se innostaa tekemään ja kokeilemaan. Paitsi puuaines, myös puun juuret, kuori, oksat, siemenkodat, hedelmät, kukat ja lehdet saavat tekevissä käsissä uusia käyttötarkoituksia ja muotoja. Kirjassa esitellään puuta monien mahdollisuuksien materiaalina, runsaudensarvena, josta voi ammentaa ideoita ehtymättömästi. Miten mahtaisi taipua puunjuuri vadiksi, tuohi avaimenperäksi? Miltähän näyttäisi katajasta tehty verho tai koivun oksista tehty matto? Entäs terhot, saisikohan niistä helminauhan? Työohjeiden ohella kirjassa on tarpeellista tietoa materiaaleista, niiden keräämisestä, säilyttämisestä ja työstämisestä. Muistatko vielä miten pajupilli tai ritsat tehdään? Myös näihin perinteisiin lasten tavaroihin annetaan ohjeet. Materiaaleihin tutustutaan helposti tehtävien tuotteiden avulla, joten kynnys ryhtyä tekemään ei ole suuri. Tekemistä löytyy kaikenikäisille. Koko perheelle mieluisaa puuhaa saattaisi olla vaikkapa linnunpönttöjen nikkarointi. Jokaiselle suomalaiselle puu on tuttu ja läheinen materiaali ja siitä on myös osattu hyödyntää kaikki mahdollinen. Kirjassa kerrotaan pieniä mielenkiintoisia asioita, jotka liittyvät kansanperinteeseemme. Suomalaiset ovat esimerkiksi kautta aikain osanneet käyttää puun ravinnoksi kelpaavat osat ruoakseen. Männystä tuli nälänhädän aikaan kirjaimellisesti suomalaisten elämän puu, josta tehtiin pettujauhoja leipää varten. Ohje pettujauhonkin tekoon löytyy kirjasta. Makoisammasta elämästä voi nautiskella sen sijaan vaikkapa kokeilemalla kuusenkerkkäsiirapin tai katajanmarjasnapsin ohjeita. Tiina Rinne on syntynyt vuonna 1962 Hämeenkyrössä ja asuu nykyisin Lohjalla. Koulutukseltaan hän on artenomi ja on työskennellyt usean vuoden ajan 4H-liitossa kehittäen valtakunnallista käsityötoimintaa. Luonnosta kerättävät materiaalit ja niistä valmistetut tuotteet ovat olleet hänelle sydämenasia. Aikaisemmin hän on julkaissut kirjat Luontoäidin läh