Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Saamentutkimus tänään

Irja Seurujärvi-Kari

Kirjasarja: Tietolipas, osa 234

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Saamentutkimus tänään

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Saamentutkimus tänään" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Suomalaisen kirjallisuuden seura

Sidosasu

Nidottu, kansikuva

ISBN

9522222208

9789522222206

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Miten tunteita ilmaistaan blogissa? Miten arvoja rakennetaan kotisivuilla? Miten tietotekninen sanasto on kehittynyt? Miten kulttuurienvälisyys tulee esille podcasteissa? Digitaalinen media on mullistanut ihmisten tapaa viestiä keskenään, ja se on luonut myös kokonaan uudenlaisia ympäristöjä, joissa kieltä käytetään. Kirjassa tarkastellaan erilaisia digitaalisia tekstilajeja: blogeja, tekstiviestejä, verkkokeskusteluja ja kotisivuja. Lisäksi se esittelee digitaaliseen viestintään liittyvää sanastoa. Kieli verkossa on ensimmäinen suomenkielinen katsaus digitaaliseen vuorovaikutukseen kielentutkimuksen näkökulmasta. Kirja on tarkoitettu opiskelijoille ja tutkijoille, digitaalisen viestinnän parissa työskenteleville tai siitä kiinnostuneille. Teos sopii myös oppikirjaksi. Marja-Liisa Helasvuo (Ph.D.) on suomen kielen professori Kieli- ja käännöstieteiden laitoksessa Turun yliopistossa. Hänen erikoisalaansa on kieliopin ja vuorovaikutuksen tutkimus. Hän on tutkinut sekä suullisia että kirjallisia vuorovaikutustilanteita arkisissa ja institutionaalisissa konteksteissa. Marjut Johansson (FT) on ranskan kielen professori Kieli- ja käännöstieteiden laitoksessa Turun yliopistossa. Hän on viimeaikaisessa tutkimuksessaan tarkastellut mm. erilaisia sosiaalisen median keskusteluja, uutisia verkkolehdissä ja sosiaalisessa mediassa, uutisten tekstilajien muuttumista ja uutisten multimodaalisuutta, opiskelijoiden digitaalista lukutaitoa ja digitaalisen vuorovaikutuksen monikielisyyttä ja kulttuurienvälisyyttä. Sanna-Kaisa Tanskanen (FT) on englannin kielen professori Nykykielten laitoksessa Helsingin yliopistossa. Hän on suullisen ja kirjoitetun diskurssin ja vuorovaikutuksen tutkija, jonka tutkimuskohteet ulottuvat uuden ajan alun kirjeistä nykyhetken tietokonevälitteisiin keskusteluihin. Hän on tutkinut mm. verkkokeskustelujen koherenssia sekä keskustelijoiden kielellistä toimintaa yhteisymmärryksen edistämisessä.

Aiheet

saamelaiset

arkeologia

esihistoria

käsityöperinne

kulttuuriperintö

alkuperäiskansat

kansanperinne

folkloristiikka

316.7

yhteiskunnalliset liikkeet

tutkimus

aineellinen kulttuuri

kansatiede

etniset uskonnot

uskonto

kansanusko

uskontotiede

historiankirjoitus

historiantutkimus

paikannimet

nimistöntukimus

saamen kieli

place names

onomastics

Sami

kielikontaktit

language contacts

kirjallisuudenhistoria

saamenkielinen kirjallisuus

kansainväliset sopimukset

maankäyttö

ihmisoikeudet

oikeudet

oikeustiede

musiikki

kansanmusiikki

etnomusikologia

perinnöllisyystiede

molekyyliantropologia

fyysinen antropologia

luonto

Saamenmaa

kasvillisuus

metsänraja

kannanvaihtelut

kasvit

eläimet

ympäristönmuutokset

ilmastonmuutokset

porotalous

luontosuhde

laiduntaminen

petoeläimet

luonnonsuojelu

luonnontutkimus

Lappi

Suomi

Pohjoismaat

saamelaisuus

saamelaiskulttuuri

uskomukset

kansanrunous

kirjallisuus

taiteet

elinympäristö

alkuperä

historia

kulttuuri