Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Idän orjakauppa keskiajalla

ihmisryöstöt Suomesta ja Karjalasta

Jukka Korpela

Kirjasarja: Historiallisia tutkimuksia, osa 266

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Idän orjakauppa keskiajalla : ihmisryöstöt Suomest...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Idän orjakauppa keskiajalla" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Suomalaisen kirjallisuuden seura

Sidosasu

Nidottu, kansikuva

ISBN

9522225908

9789522225900

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Suomesta ryöstettiin keskiajalla ihmisiä myytäväksi etelän keskusten orjamarkkinoilla. Venäläisissä kronikoissa on toistasataa kertomusta kaappausretkistä Karjalaan ja Suomeen. Koska vankien kuljetus pitkin Venäjän jokia oli kallista, pohjoisesta kannatti viedä pikkulapsia ja naisia, joista maksettiin korkeita hintoja. Vangit saattoivat päätyä orjiksi Persiaan, Kaukasiaan ja jopa Intiaan asti. Idän orjakauppa keskiajalla kuvaa pohjoisen ihmisryöstöjä osana koko Venäjän orjakauppaa. Teos selvittää valaisevasti kaupan rakenteita: orjien kysyntää, määriä, kauppareittejä ja hintoja. Lisäksi se hahmottelee orjakaupan sosiaalista ja poliittista ulottuvuutta. Tutkimus on Suomessa uraauurtava - aiempia esityksiä aiheesta ei ole. Jukka Korpela on Itä-Suomen yliopiston yleisen historian professori.

Aiheet

orjuus

ihmisryöstöt

keskiaika

työvoima

sotarikokset

ihmiskauppa

historia

Suomi

sotavanki