Valitse kunto
Ehdotettu tuote
Nilsson Mats-Eric : Petos lautasella - Tiedätkö, mitä kaikkea suuhusi...
15,00 €
Käytetty - hyvä (K3)
Sidottu, kuvakannet
2008 / 1
Ilkan kirja ay
Haetaan tuotteita...
Tiedot
Kustantaja/julkaisija
WSOY
Sidosasu
Sidottu, kuvakannet
ISBN
9510345393
9789510345399
Tuoteryhmät
Ei tiedossa
Kieli
suomi
Muut tekijät
Alkuperäinen nimi
-
Esittely
Onko jäätelö fuskuherkkua? Minkä ikäistä on tuore leipä? Kaipaako liha lisäväriä? Ruotsalaistoimittaja Mats-Eric Nilsson selvitti, miten elintarviketeollisuus toimii, miksi ruoissa ja juomissa on outojakin lisäaineita ja mikä on satojen E-numeroitujen aineiden alkuperä ja tehtävä. Hänen kirjansa paljastaa, mitä kaikkea meille syötetään tietämättämme. Yhdeksän kymmenestä lisäaineesta muuttaa ruoan väriä, koostumusta tai ulkonäköä. Teollisessa leivässä voi olla jopa 16:ta kemikaalia. Viranomaisille näyttää olevan pääasia, ettei ruoka ole suoranaisesti vaarallista terveydelle. Teollistuneissa maissa keskivertokuluttaja syö vuosittain 6-7 kiloa lisäaineita. Ruoka on kuitenkin elämän suurimpia nautintoja, siksi Nilsson nostaa esille myös hyviä vaihtoehtoja, joilla voimme välttää ylenpalttista E-aineiden syöntiä ja jopa ruokaväärennöksiä. Kirjan osto-oppaassa on 64 ruoka-aineen tiedot, taulukko 66 tuoretuotteen sesongeista, kymmenien Suomen luomu- ja lähiruoan tuottajien tiedot sekä luettelo ja selvitys jokaisesta EU:n hyväksymästä 316 E-numeroidusta lisäaineesta.
Aiheet
ruoka
elintarvikkeet
politiikka
kuluttajat
food
food stuffs
politics
consumers
terveysvaikutukset
säilöntäaineet
lisäaineet
elintarviketeollisuus
ruoka-aineet
laatu
terveellisyys
lähiruoka
luomutuotteet
elintarvikevärit
tuoteselosteet
elintarvikepolitiikka
elintarviketuotanto
terveys
puhtaus
mat
födoämnen
konserveringsmedel
livsmedelsindustri
hälsoeffekter
kvalitet
pienimuotoinen elintarviketuotanto
elintarvikkeiden lisäaineet
Food Industry
Food Contamination
Food
Food Additives
Suomi
Finland