Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Häpeä!

nöyryyttämisen ja häpeämisen jäljillä

Satu Lidman

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Häpeä! : nöyryyttämisen ja häpeämisen jäljillä

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Häpeä!" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Atena

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9517967209

9789517967204

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Poskia kuumottaa tai tekee mieli vajota maan alle. Häpeä ei kuulu elämän mukaviin asioihin, mutta suuria asioita sekä tehdään että jätetään tekemättä häpeän vuoksi: käsitykset häpeästä ja kunniallisuudesta säätelevät puolison valintaa, seksuaalisuutta, rangaistuskulttuuria ja juomatapoja. Mutta voiko häpeä olla myös terveellinen ja tarpeellinen kokemus?
Häpeä! kysyy, mitä häpeä oikein on. Samaan kirjaan mahtuvat niin Raamatun sananlaskut, historialliset häpeärangaistukset kuin nykyihmiset, jotka kokevat myötähäpeää katsoessaan tosi-tv:tä. Historioitsija Satu Lidman on koonnut kirjaan laajan historiallisen aineiston mutta myös haastatellut kymmeniä eritaustaisia nykyihmisiä heidän häpeäkokemuksistaan. Kirja käsittelee häpeän vuosituhantista historiaa esimerkiksi kasvatuksen, ruumiillisuuden, sairauden ja väkivallan kautta. Kulttuuri, uskonto ja sukupuoli vaikuttavat siihen, mitä koetaan häpeälliseksi, mutta lähes aina häpeän historia on myös erilaisuuden historiaa. Kirja osoittaa kipeästi, että emme ikinä pääse eroon häpeästä ja sen välttelystä. Haemme toisten ihmisten hyväksyntää.

Aiheet

häpeä

tunteet

kokeminen

alemmuudentunne