Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Myrskyluodon Maija

Anni Blomqvist

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Myrskyluodon Maija

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Myrskyluodon Maija" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Gummerus

Sidosasu

Nidottu

ISBN

9512076853

9789512076857

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Maija kasvaa saaristolaiskodin turvallisessa mutta ankarassa ilmapiirissä. Lapset tottuvat pienestä pitäen kovaan työhön, ja vanhempien sana on laki. Ajan tavan mukaan Maijan mielipidettä ei kysytä silloinkaan, kun hänet luvataan Kala-Erkerin Jannelle vaimoksi. Maijan ja Jannen uusi koti rakennetaan kaukaiselle Myrskyluodolle. Työntäyteiset päivät kuluvat nopeasti, ja pariskunnan välinen rakkaus ja luottamus kasvavat kuin huomaamatta. Elämä on yksinkertaista, arjen ilot ovat pieniä ja konkreettisia. Lasten varttuminen, arkinen työ ja saariston turvallinen yhteisö tuovat voimaa, jonka varassa jaksetaan myös surun hetket. Meren naapurina eläminen opettaa nöyryyttä ja vahvuutta. Lapsellisesta nuoresta tytöstä kasvaa vähitellen oikea saariston nainen, voimakas ja sitkeä. Anni Blomqvist kertoo Maijan tarinan lämmöllä, turhia konstailematta. Myrskyluodon Maija on tarina ihmisen ja luonnon alkuperäisestä yhteydestä, joka nykypäivän ihmiseltä on unohtumassa. Kirja sisältää saaristolaissarjan kolme osaa: Tie Myrskyluodolle, Luoto meressä ja Maija. Anni Blomqvist (1909-1990) eli koko elämänsä Ahvenanmaan saaristossa meren keskellä. Kalastajaperheen tyttärestä tuli merimiehen vaimo, ja perhe elätti itsensä rahtipurjehduksella, viljelyllä sekä lohen kalastuksella. Kun Anni Blomqvistin mies ja poika hukkuivat myrskyssä, hän alkoi purkaa suruaan kirjoittamalla. Saaristotilan emäntä istui keittiössä kirjoittamassa joka aamu viidestä seitsemään ennen varsinaisen työpäivän alkamista. Anni Blomqvistin muistoista kasvoi todellinen Ahvenanmaa-eepos, Myrskyluoto-sarja. Ilmestyy tammikuussa.

Aiheet

saaristolaiskirjallisuus