Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Pyhiä juutalaisia kirjoituksia

valikoituja tekstejä Talmudista

Riikka Tuori

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Pyhiä juutalaisia kirjoituksia : valikoituja tekst...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Pyhiä juutalaisia kirjoituksia" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Gaudeamus

Sidosasu

Sidottu

ISBN

9524954761

9789524954761

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

Talmud, suomi. Valikoima.

Esittely

Vanhan testamentin mukaan Jumala teki Siinainvuorella liiton israelilaisten esi-isien kanssa ja otti heidät omaksi kansakseen. Jotta israelilaiset saisivat kokea Jumalan hyvien lupausten toteutumisen, heidän tuli toteuttaa Jumalan tahto. Juutalaiset oppineet eli rabbit ovat keskustelemalla yrittäneet selvittää Jumalan tahdon yksityiskohtia ja soveliaita toimintatapoja erilaisissa tilanteissa. Nämä keskustelut on koottu juutalaisuuden kahteen perusteokseen Mišnaan ja Talmudiin. Kirjoituksissa pohditaan muun muassa avioliittoa, perhettä ja kuolemaa sekä sitä, mitä on ihanteellinen elämä ja miksi sapattia vietetään. Pyhiä juutalaisia kirjoituksia on ensimmäinen suomenkielinen kokoelma varhaisten juutalaisten oppineiden kirjoituksia. Oppineiden keskusteluissa pohdinta viedään usein äärimmäisiin yksityiskohtiin, mikä on ulkopuolisissa herättänyt sekä huvittuneisuutta että toisaalta antanut polttoainetta juutalaisvastaisuudelle. Yksityiskohtaisuus edustaa kuitenkin loppumatonta yritystä kaivautua jumalallisen tahdon äärirajoille saakka.

Aiheet

Talmud.

Talmud

pyhät kirjat

juutalaisuus