Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Zen ja psykoanalyysi

Erich Fromm

Kirjasarja: Viisas elämä

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Zen ja psykoanalyysi

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Zen ja psykoanalyysi" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Basam Books

Sidosasu

Nidottu

ISBN

9522601055

9789522601056

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Kirjasarja

Viisas elämä

Esittely

Zen ja psykoanalyysi tarjoaa mahdollisuuden seurata huikeaa dialogia, jossa kohtaavat D. T. Suzukin edustama zenbuddhalainen traditio ja Erich Frommin freudomarxilainen yhteiskuntakritiikki. Suzukin mukaan länsimaisen nykyihmisen suurin ongelma on yritys hallita maailmaa älyn ja teknologian avulla. Etsiessään vapautta jokapäiväisen elämän vaivoista ihminen kuitenkin vieraantuu yhä kauemmas olemisensa perustasta, todellisesta vapaudestaan. Vaihtoehdoksi Suzuki tarjoaa zenfilosofiaa, joka tähtää kaikkien ideologioiden, käsitejärjestelmien ja muiden todellisuuden hallinnan välineiden hylkäämiseen, asioiden todellisen tilan välittömään kokemiseen. Suzukin luennoissa zenin olemus tulee ymmärrettäväksi konkreettisten esimerkkien kautta. Teksti sisältää myös otteita 800-luvulla eläneen zenmestari Rinzain opetuspuheista, joita ei ole aiemmin suomennettu. Fromm puolestaan oli vakuuttunut siitä, että Zen voisi auttaa länsimaisia ihmisiä tunnistamaan kapitalistisen talouden, kulutuskulttuurin ja epätasa-arvon negatiivisia seurauksia jokapäiväisessä elämässään. Hän näki Zenin vapauttavana käytäntönä, joka voimautti ihmisiä kamppailemaan omien elämänehtojensa hallinnan puolesta. Zenbuddhalaisen yhteiskuntakritiikin mahdollisuuksia hahmotteleva ainutlaatuinen essee on yksi harvoista suomentamattomista Frommin teksteistä.

Aiheet

Suzuki, D. T.

zenbuddhalaisuus

psykoanalyysi

tiedostamaton

tietoisuus

henkinen hyvinvointi