Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Elokuva ja psyyke

rakkaus ja tuho

Antti Alanen

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Elokuva ja psyyke : rakkaus ja tuho

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Elokuva ja psyyke" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Minerva

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9524923890

9789524923897

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Elokuva pureutuu ihmismielen tiedostamattomiin kerroksiin. Mitä Almod$/ovarin Kaikki äidistäni kertoo elämän ja kuoleman kysymyksistä? Miten Aki Kaurismäki kuvaa ihmisyyden rakentumista elokuvassaan Mies vailla menneisyyttä? Kuinka Alain Resnaisn Hiroshima rakastettuni ja Imbi Pajun Torjutut muistot käsittelevät suurten traumojen vaikutusta ihmismieleen? Elokuva vaikuttaa voimakkaasti, koska sillä on suora pääsy ihmismielen tiedostamattomiin kerroksiin, mutta voiko se antaa esikuvia rikoksille. Kirja Elokuva ja psyyke - verhon takana (Minerva 2007) sai innostuneen vastaanoton. Nyt Suomen Psykoanalyyttisen Yhdistyksen ja Helsingin psykoterapiaseuran symposiumien pohjalta on koottu toinen kirja, joka pureutuu rakkauden ja tuhon teemoihin. Kirjan liitteenä on myös katsaus Sigmund Freudia käsitteleviin elokuviin. Esiteltävät elokuvat, artikkelit ja kirjoittajat ovat seuraavat: Rakkaus ja tuho, Stig Hägglund / Unen kieli ja elämisen illuusio, Vesa Manninen / Hiroshima rakastettuni, Aune Raitasalo / Torjutut muistot, Mikael Enckell / Paluu Normandiaan, Jussi Kotkavirta / Kaikki äidistäni, Christel Airas / Mehiläispesän henki, Christel Airas / Mies joka ampui Liberty Valancen, Vesa Manninen / Mies vailla menneisyyttä, Christel Airas ja Aune Raitasalo / Il Capitano, Jukka Tervo / Viihde ja viikatemies, Antti Alanen.

Aiheet

Philibert, Nicolas.

Paluu Normandiaan.

dokumenttielokuvat

väkivalta

Resnais, Alain.

Hiroshima rakastettuni.

Paju, Imbi.

Torjutut muistot.

Koltai, Lajos.

Fateless - ikuisesti merkitty.

Ford, John.

Mies joka ampui Liberty Valancen.

Troell, Jan.

Capitano.

Kaurismäki, Aki.

Mies vailla menneisyyttä.

Kosakovski, Viktor.

Svajato.

Erice, Victor.

Mehiläispesän henki.

Almodóvar, Pedro.

Kaikki äidistäni.

elokuva

psykoanalyysi

elokuvat

teemat

traumat

identiteetti