Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Teräsmyrskyssä

Ernst Jünger

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Teräsmyrskyssä

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Teräsmyrskyssä" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Ajatus

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9512070243

9789512070244

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Ernst J$:ungerin (1895-1998) ensimmäisen maailmansodan sotapäiväkirjaan perustuva Teräsmyrskyssä (In Stahlgewittern, 1922) on 1920-luvun myydyin saksalainen sotaromaani. J$:unger kuvaa elävästi sotilaita ja sotaa: tunnelmia, värejä ja hajuja, pitkäveteisyyttä ja räjähtävää toimintaa. Tämän hän tekee viileästi, vailla säälin tai surun tunteita. J$:unger oli kirjailija, sotilas ja yhteiskunnallinen ajattelija, jonka päämääränä oli luoda uusi Saksa. Sen ytimen muodostaisivat sodassa karaistuneet rintamamieseliitin jäsenet. J$:ungerin elitistinen asenne etäännytti hänet Hitleristä, ja hän torjui kansallissosialistien tarjoukset liittyä näiden riveihin. J$:unger vihasi Hitlerin tavoin Weimarin tasavallan demokratiaa ja liberalismia ja ihannoi totalitaarista yhteiskuntaa. Hitlerin salamurhayrityksen jälkeen J$:ungerin ura olisi hyvinkin voinut päättyä teloituskomppanian eteen, ellei hän olisi edelleen nauttinut Hitlerinja natsien kunnioitusta Teräsmyrskyn kirjoittajana. J$:unger oli ensimmäisen maailmansodan sankari: hän kohosi luutnantiksi, haavoittui 14 kertaa ja sai Saksan armeijan korkeimman ansiomerkin. J$:unger ei lakannut ylistämästä sotaa, todellista olemassaolon taistelua. Teräsmyrskyssä alkaa J$:ungerin saapumisesta sotaan champagnelaisella rautatieasemalla. J$:unger kuvaa, kuinka hänen ja muiden tulokkaiden sotainnostus laantuu ensimmäisten sotakokemusten myötä ja kuinka he turtuvat epäinhimillisiin olosuhteisiin ja vieraantuvat siviilielämän arvoista. Kirja päättyy sodan loppuun syksyllä 1918. Esipuheen on kirjoittanut Tampereen yliopiston yleisen historian professori Marjatta Hietala, joka on haastatellut J$:ungeriä ja tehnyt hänestä väitöskirjan.

Aiheet

Jünger, Ernst.

muistelmat

sotapäiväkirjat

sotilaat

ensimmäinen maailmansota

Saksa

1914-1918

henkilökuvat

kirjailijat