Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Peruna

eräs maailmanhistoria

John Reader

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Peruna : eräs maailmanhistoria

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Peruna" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Like

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9520102272

9789520102272

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Peruna voidaan keittää, paistaa, muussata, uppopaistaa, vuolla sipsiksi ja soseuttaa, muuttaa jauhoiksi ja vodkaksi, ja onpa sillä nostatettu lempeäkin. Vähähiilihydraattista dieettiä noudattaville se on vihonviimeinen kauhistus mutta useimmille jokapäiväinen peruselintarvike. Kuinka pottu on löytänyt tiensä Andeilta koko maailman ruokapöytään ja tankannut niin teollisen vallankumouksen kuin väestöräjähdyksenkin lapset? Tarinaan mahtuvat Perun Cuzcossa sijaitsevan auringontemppelin kultaiset perunat, Irlannin kuraiset potaatit ja Kiinassa nykyään McDonald'sin ranskalaisia varten tuotetut mukulat. Matkan varrella kohdataan muun muassa Charles Darwin, Vladimir Iljit$$s Lenin ja puhemies Mao. John Reader jäljittää perunan kirjavia vaiheita läpi historian lähtien liikkeelle sen synnystä ja evoluutiosta ja selvittäen kasvin hiukan arvoituksellista saapumista Eurooppaan, missä siitä muodostui olennainen osa ruokakulttuuria ja yhteiskuntaa. Peruna - eräs maailmanhistoria valaisee kiinnostavalla tavalla vaatimattomimman ja monikäyttöisimmän elintarvikkeemme biologiaa, historiaa ja yhteiskunnallista merkitystä. Kirjaan on lisätty suomalaisen perunan historiaa valottava artikkeli. Like julkaisee kirjan sopivasti uusien perunoiden sesongin alla.

Aiheet

peruna

historia

perunavalmisteet

perunarutto

Peru

Etelä-Amerikka

Irlanti