Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Hyökkäys auringosta

ritari Eino Luukkasen elämä

Jukka Piipponen

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Hyökkäys auringosta : ritari Eino Luukkasen elämä

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Hyökkäys auringosta" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Koala

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9522291137

9789522291134

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Mannerheim-ristin ritari Eino Luukkanen teki merkittävän uran hävittäjälentäjänä Suomen ilmavoimissa. Talvisodan kokeneesta lentueenpäälliköstä tuli jatkosodassa ilmavoimien nuorin laivueenkomentaja. Luukkanen lensi Fokker-, Brewster- ja Messerschmitt-hävittäjillä 438 sotalentoa, osallistui 102 ilmataisteluun ja saavutti 54 ilmavoittoa. Sodan jälkeen Eino Luukkanen yleni everstiluutnantiksi ja rykmentinkomentajaksi. Jukka Piipponen on kirjoittanut kattavan elämäkerran Eino Luukkasesta. ¿Eikka¿ oli suosittu ja arvostettu komentaja, joka halusi esimerkillään johtaa miehiään, mieluiten ilmasta käsin, ja lentää niin paljon kuin mahdollista. Henkilökohtaisten saavutusten ohella myös yksikön ja hänen alaistensa menestys oli tärkeää. ¿Isäntämies¿ Luukkanen oli harkitseva ja innostava oppi-isä kokemattomammillekin lentäjille. Suositun ja arvostetun esimiehen huolenpito ei rajoittunut lentäjiin vaan hän oli kiinnostunut myös mekaanikkojen ja muun maahenkilöstön hyvinvoinnista. Urhoollinen ja peräänantamaton ilmataistelija nimitettiinkin kesäkuussa 1944 Mannerheim-ristin ritariksi.

Aiheet

Luukkanen, Eino.

elämäkerrat

Mannerheim-ristin ritarit

sotilaslentäjät

lentäjät

ilmavoimat

sotilaslentokoneet

hävittäjät

taistelut

talvisota

jatkosota

sotahistoria

Suomi