Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Lupaathan tappaa itsesi

kansan perikato kolmannessa valtakunnassa 1945

Florian Huber

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Lupaathan tappaa itsesi : kansan perikato kolmanne...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Lupaathan tappaa itsesi" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Atena

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9523001957

9789523001954

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

"Loppu on käsillä, lapseni. Lupaa minulle, että ammut itsesi, muuten en saa hetken rauhaa." Kolmas valtakunta romahtaa, Hitler tekee itsemurhan bunkkerissaan ja kaikkialle Saksaan leviää itsemurha-aalto, joka tempaisee mukaansa tuhansia naisia, miehiä ja lapsia. Pienessä Demminin kaupungissa sadat ihmiset tekevät itsemurhan puna-armeijan lähestyessä. Kokonaisia perheitä kuolee, vanhemmat surmaavat lapsiaan. Vuosikymmenien ajan historiankirjoitus vaikeni tuhansien saksalaisten ratkaisusta, vaikka itsemurha-aalto haavoitti myös seuraavia sukupolvia. Järkyttävät tapahtumat on paljolti kuitattu hiljaisuudella, torjunnalla ja unohdukseen pakottamalla. Sekä itsemurhien että niitä seuranneen vaikenemisen motiivi oli sama: pako kestämättömästä tilanteesta. Perikadon syyt piilevät kuitenkin syvemmällä. Florian Huberin vangitseva kuvaus pienistä ihmisistä heidän marssiessaan kohti tuhoa on myös terävä analyysi kolmannen valtakunnan ihmisten ajatusmaailmasta ja kansakunnan mukaansa tempaisseen huuman karusta lopusta. Florian Huber (s. 1967) on opiskellut historiaa ja kansantaloustiedettä ja väitellyt tohtoriksi brittiläisen miehitysvallan uudelleenkoulutuspolitiikasta Saksassa. Hänet tunnetaan historiallisista tietokirjoistaan sekä lähihistoriaa käsittelevistä, palkituista dokumenttielokuvistaan.

Aiheet

psykohistoria

historia

Saksa

1945

kansallissosialismi

itsemurha

lapset

murha