Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Kupittaan savi

Tuula Salakari

Kirjasarja: Keräilijän aarteet

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Kupittaan savi

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Kupittaan savi" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

WSOY

Sidosasu

Nidottu

ISBN

9510368997

9789510368992

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Keräilijän aarteet -sarjan kuudes osa on ensimmäinen laajalle yleisölle suunnattu teos Kupittaasta - ja korvaamaton tietolähde. Kupittaan Savi (1921-1969) kiinnostaa keräilijöitä, mutta tehtaan esineitä on usein vaikea tunnistaa ja ajoittaa luotettavasti, joten opas tietoineen on todella tervetullut apu. Teos nostaa Kupittaan sen ansaitsemaan asemaan Suomen taidehistoriassa, ja teksteistä välittyy tekijöiden intohimo aiheeseen. Mukana on runsas tietopaketti Kupittaan Saven historiasta ja tuotannosta, suunnittelijoista, signeerauksista ja tehtaanmerkeistä. Kirjasarjan muiden osien tapaan tarjolla on myös vinkkejä esineiden hoitamisesta ja hyödyllisistä osoitteista - sekä nyt uutuutena kattava hakemisto. Kupittaan Saven humoristiset ihmis- ja eläinfiguurit, kuten Matti ja Maija, Kahvi-Kaisa sekä ¿onnen norsu¿, saavat katsojan hyvälle tuulelle. Upeasti koristeltuja ja lasitettuja maljakoita, koristelautasia ja -reliefejä on päätynyt jopa maailmankuulujen museoiden kokoelmiin. Kupittaan Savi valloitti aikoinaan monissa näyttelyissä, kuten Pariisin ja Milanon triennaaleissa, keräten mitaleita. Useat aikansa nimekkäät taiteilijat työskentelivät Kupittaan Savessa, heistä mainittakoon Okki (Orvokki) Laine-Taitto, Marjukka Pääkkönen-Paasivirta, Laila Zink, Kerttu Suvanto-Vaajakallio ja Valentina Modig-Manuel. Tekipä Wäinö Aaltonenkin tehtaalle muutaman tuotteen.

Aiheet

Kupittaan savi.

keraaminen teollisuus

keramiikkataide

keramiikka

taide-esineet

koriste-esineet

astiat

keräily

mallistot

historia

Turku

Kupittaan Savi.

Suomi