Herkutellen Savossa
eväitä vesien varrelta
Sari Häkkinen
Kirjasarja: Savonia-ammattikorkeakoulun julkaisusarja, osa 1/2012
Valitse kunto
Valittu tuote
Herkutellen Savossa Eväitä vesien varrella
15,00 €
Käytetty - hyvä (K3)
Sidottu, kuvakansi
2012
Antikvariaatti Pufendorf
Haetaan tuotteita...
Tiedot
Kustantaja/julkaisija
Savonia-ammattikorkeakoulu
Sidosasu
Sidottu, kuvakannet
ISBN
9522031518
9789522031518
Tuoteryhmät
Ei tiedossa
Kieli
suomi, englanti
Alkuperäinen nimi
-
Esittely
Savolaiskulttuurin keittokirja yhdistää yksiin kansiin elämämme vettä ja leipää: vesimaisemia ja ruokaherkkuja, ihmisiä ja tarinoita. Kirja kuljettaa lukijaansa Pohjois-Savon vesireiteillä Vieremältä Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kautta aina Nilsiään saakka. Poiketaanpa välillä Pielavedellä, Leppävirralla ja melkein Kajaanissakin, Laakajärvellä. Matkan varrella jututetaan paikkakuntien ja valtakunnankin vaikuttajia. Teos näyttää kuvin, tekstein ja ruokaohjein, millaisia herkkuja Savon vesien äärellä syödään ja millaisia tarinoita iltaruualla, marjametsällä, erätulilla ja kalavesillä kerrotaan. Ruokaohjeet ovat selväsanaiset, ja asiantuntijat ovat ne testanneet. Tarinat ja ruokaohjeet on kirjattu myös englanniksi. Kaunis kuvateos ja herkullinen keittokirja. Mitä europarlamentaarikko Riikka Manner tuumii aina Brysselistä Suomeen palatessaan? Entäpä kuinka Finnveran Tarja Tikkasen ruokamaailmaa muovasivat Luxemburgin vuodet? Kirja valottaa sitäkin, millaisena taiteilija Jorma Uotinen kokee veden ja Hjallis Harkimo Tahkon. Ponssen Juha Vidgr$/en tuo tuulahduksen savottameiningistä mittavine menuineen. Arkkipiispa Leo palaa Pielaveden maisemiin, ja piispa emeritus Wille Riekkisellä on tarjolla ennakkoluuloton matkailuidea.