Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Tove Jansson

tee työtä ja rakasta

Tuula Karjalainen

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Tove Jansson : tee työtä ja rakasta

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Tove Jansson" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Tammi

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9513169634

9789513169633

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Teos on vuonna 1920 kirjoitettu katsaus filosofian tilaan ja sen uudistumisen tarpeeseen. Se on syntynyt Deweyn Japanissa pitämien luentojen yhteydessä yrityksenä hahmotella länsimaisen ajattelun perinnettä ja kriisiä. Toisen maailmansodan jälkeen (1948) kirjoittamassaan johdannossa Dewey korostaa filosofian uudistamisen tehtävän olevan entistäkin tärkeämpi. John Dewey tunnetaan parhaiten suuresta vaikutuksestaan Yhdysvaltain koulutusjärjestelmään, mutta Filosofian uudistaminen osoittaa hänellä olleen radikaali ja kauaskantoinen tulkinta filosofiasta myös laajemmassa mielessä. Teoksen kriisi-teema on tuttu monilta 1900-luvun alkupuolen ajattelijoilta, mutta toisin kuin esimerkiksi samaan aikaan Euroopassa vaikuttaneet uuskantilaiset tai fenomenologit, Dewey keskittyy olemustieteen ja teknisten käsitejärjestelmien sijasta maailman konkreettiseen tilaan, joka ajattelun on huomioitava. Ainekset todellisuuden ja ihmiselämän ajatteluun ovat 1900-luvulla monella tavalla erilaiset kuin edeltävillä vuosisadoilla. Filosofian uudistaminen tarkoittaa Deweyllä tieteiden ja yhteiskunnan muuttuneen nykytilan huomioimista filosofisen ajattelun kontekstina. Filosofian on uudistuttava, koska maailma on muuttunut. Teos antaa hyvän kuvan Deweyn ajattelun eri ulottuvuuksista. Lisäksi siinä yhdistyvät Deweyn demokratiaa koskevat ajatukset hänen kokonaisnäkemykseensä filosofian tehtävästä ja mahdollisuuksista. Filosofian uudistaminen on inspiroiva esimerkki ajattelun terävyydestä eikä 1900-luvun filosofiassa voi ohittaa Dewey'tä. Deweyn sanoma on elinvoimainen myös nykypäivänä - eikö filosofien tulisi ajatella globaalia maailmaa ongelmineen ottaen huomioon tieteen uusimmat tutkimukset, muuttuneet käsitykset luonnosta ja yhteiskunnasta, lehdissä uutisoitavat tapahtumat, taiteen ja tekniikan kehityksen?

Aiheet

Jansson, Tove.

Muumi-kirjat.

kirjailijat

elämäkerrat

Suomi

1900-luku

2000-luku

lastenkirjailijat

kuvataiteilijat

piirtäjät

kuvittajat

taidemaalarit

lastenkirjallisuus

suomenruotsalainen kirjallisuus

taidehistoria

kulttuurihistoria

biografier

författare

barnboksförfattare

bildkonstnärer

tecknare

illustratörer

barnlitteratur

finlandssvensk litteratur

Finland

1900-talet

2000-talet