Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Vanki, vakooja, sissi

Matti Putkinen

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Vanki, vakooja, sissi

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Vanki, vakooja, sissi" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Atena

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9523001213

9789523001213

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Hurja selviytymistarina Neuvostoliitosta "Olen onnistunut. Olen saavuttanut päämääräni. Olen Suomessa", toisteli inkeriläinen Matti Putkinen laskeutuessaan laskuvarjollaan aamuhämärässä Karjalankannakselle. Suomeen loikanneen Matti Putkisen elämä oli kulkenut äärimmäisyydestä toiseen. Idealistinen nuori opettaja vangittiin Inkerissä tekaistuin syin kansanvihollisena. Sodan sytyttyä hänet määrättiin vähemmistökansalaisista koottuun puna-armeijan osastoon. Kun sotilasjuna kääntyikin pohjoiseen, Putkinen tajusi olevansa matkalla Siperiaan vankileirille. Epäonnistuneen pakoyrityksen jälkeen Putkinen värvättiin desantiksi vakoilemaan suomalaisia Karjalankannakselle. Mies jättäytyi suomalaisten vangiksi. Seuraavan kerran Putkinen palasi Neuvostoliittoon suomalaisessa sotilaspuvussa - sissinä. Vanki, vakooja, sissi on huikea selviytymistarina, joka ajoittuu Neuvostoliiton synkkiin vuosikymmeniin. Se etenee uuden talouspolitiikan luomasta köyhyydestä vähemmistökansojen vainoihin ja kafkamaisesta vankilakokemuksesta Siperian aroille. Teos kuvaa elävästi maata, jossa yöllinen ovenkoputus saattoi merkitä kaiken loppua. Sissiradistiksi koulutettu Matti Putkinen ehti palvella kaukopartioissa niin puna-armeijan kuin saksalaistenkin selustassa, mutta joutui sodan jälkeen pakenemaan Ruotsiin. Stalinin kuoltua Putkinen uskaltautui lopulta kirjoittamaan tarinansa muistiin.

Aiheet

Putkinen, Matti,

1920-2001.

muistelmat

henkilöhistoria

inkeriläiset

poliittiset vainot

Neuvostoliitto

stalinismi

tiedustelupalvelut