Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Viholliset keskellämme

desantit Suomessa 1939-1944

Atso Haapanen

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Viholliset keskellämme : desantit Suomessa 1939-19...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Viholliset keskellämme" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Minerva

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9524925850

9789524925853

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Suomeen lähetettyjen desanttien ja täällä sodan aikana vakoojiksi värvättyjen henkilöiden kohtalot ovat nyt ensimmäistä kertaa kattavasti yksissä kansissa. Kenttäoikeuksien pöytäkirjoihin ja muuhun autenttiseen arkistomateriaaliin perustuva suurtyö kattaa kaikki asiakirjoista löytyvät Suomen kenttäoikeuksissa vakoojina tai maanpettureina kuolemaan tai elinkautiseen kuritushuonerangaistukseen tuomitut. Toisen maailmansodan aikaan Suomeen vakoilua tai sabotaasia varten lähetetyistä laskuvarjomiehistä suurin osa jäi nopeasti kiinni. Muutamat antautuivat itse heti maahan tullessaan. Toiset suorittivat tehtävän loppuun ja kiinni jäätyään surmasivat itsensä. Tämä johtui siitä, että venäläiset pelottelivat desantteja kaamealla kohtalolla, mikäli he jäisivät suomalaisten vangeiksi. Vakoilijoiksi värvättiin mieluusti suomalaisiakin, mm. 1930-luvulla Neuvostoliittoon muuttaneita sekä rajapitäjien asukkaita. Mikäli kiinnijäänyt desantti oli ulkomaalainen, hän sai tuomion vakoilusta. Vakoilijoiksi värvätyistä Suomen kansalaisista siviilit tuomittiin maanpetoksesta ja sotilaat sotapetoksesta. Yleisimmät tuomiot olivat kuolemantuomio ja elinkautinen kuritushuonerangaistus. 8-sivuinen kuvaliite.

Aiheet

talvisota

Jatkosota

maanpetos

sabotaasi

tiedustelupalvelut

Neuvostoliitto