Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Miekka Suomessa

Kari Hintsala

Kirjasarja: Turun museokeskuksen julkaisuja, osa 52

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Miekka Suomessa

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Miekka Suomessa" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ; Turun museokeskus

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9515951518

9789515951519

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Miekka kädessä on taisteltu, sillä on vallattu ja puolustettu, se on ollut vallan, kunnian ja oikeuden symboli. Suomessa miekkaa on kannettu vuosituhansien ajan. Sen tarinan kertoo tämä teos, jossa eturivin asiantuntijoiden kirjoittamat kahdeksan artikkelia luotsaavat lukijan esihistoriallisen ajan sotureiden seurasta nykyhetken historianelävöittäjien pariin. Teoksen runsas kuvitus esittelee yli 100 Suomessa historian eri aikoina käytettyä miekkaa. Korkeatasoiset värikuvat tuovat menneisyyden käsin kosketeltavan lähelle. Kirjaan kuvatut esineet ovat peräisin Museoviraston, Turun museokeskuksen, Sotamuseon sekä yksityishenkilöiden kokoelmista. Kirjoittajat: Juhani Kostet: Johdanto: Ennen miekkaa - kivikauden tikarit, Unto Salo: Pronssikauden miekat, Mikko Moilanen: Rautakauden miekat, Janne Harjula: Keskiajan ja 1500-luvun miekat, Ingmar Kämpe: Ruotsin valtakunnan miekat vuosina 1550¿1809, Tom C. Bergroth: Siviilivirkamiesten miekat Suomessa 1809¿1917, Markku Palokangas: Miekka itsenäisen Suomen puolustusvoimissa, Marko Saari: Suomalaisten historianelävöittäjien replikamiekat.

Aiheet

miekat

historia

Suomi

aseet

esihistoria

teräaseet