Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Variksen Velho

Ngugi Wa Thiong'o

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Variksen Velho

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Variksen Velho" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

WSOY

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9510330876

9789510330876

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Variksen Velho on pysähdyttävä kertomus Afrikan diktatuurin kokeneista maista. Se sijoittuu fiktiiviseen Aburirian valtioon, jossa nuoret rakastavaiset Nyawira ja Kamiti taistelevat maan korruptoitunutta hallintoa vastaan. Valtiaan syntymäpäivän kunniaksi aiotaan pystyttää taivaaseen asti ulottuva rakennelma. Jotta hankkeelle saataisiin Globaalipankin rahoitus, Abuririassa järjestetään ennennäkemätön imagokampanja, jossa jokainen soraääni tulkitaan vallankumouspyrkimykseksi. Ngugi wa Thiongosta on tullut Kenian siirtomaavaiheen jälkeisen ajan tuntojen tulkki ja Afrikan luetuimpia nykykirjailijoita. Variksen Velhon hän kirjoitti ensin äidinkielellään kikujulla ja käänsi sen itse englanniksi. Maagisen realismin keinoin ja afrikkalaisen kerrontaperinteen kuvastoa hyödyntäen hän luo runsaan, sadunomaisen maailman, yhtaikaa kuvitteellisen ja toden, paikallisen ja yleisinhimillisen. Huolella annosteltu satiiri paljastaa Ngugin kirjoittajanluonteen terän. Moni asia vaikuttaa farssilta mutta muistuttaa liiaksi todesta alistuakseen leikiksi.

Aiheet

Nyawĩra,

fikt.

Kamĩtĩ,

yhteiskunnalliset romaanit

satiiri

yhteiskunta

dystopiat

maaginen realismi

totalitarismi

korruptio

vallankäyttö

poliittinen eliitti

kansalaiset

vastustus

diktatuuri

muistomerkit

rakentaminen

syntymäpäivät

hallitsijat

rakastavaiset

diktaattorit

valtiot

Aburĩria

Afrikka