Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Viinameri

pirtusotaa Itämerellä 1920- ja 1930-luvulla

Raimo Pullat

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Viinameri : pirtusotaa Itämerellä 1920- ja 1930-lu...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Viinameri" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Tammi

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9513164586

9789513164584

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

1920- ja 1930-luvun Itämerta voi hyvästä syystä kutsua myös Viinamereksi. Raimo ja Risto Pullatin teos luo kokonaiskuvan tuolloisesta Viron ja Suomen välisestä pirtun salakuljetuksesta ja valottaa ilmiötä ja sen aiheuttamia kulttuurivaikutuksia myös muiden Itämeren-maiden kannalta. Pirtun salakuljetusta tarkastellaan teoksessa ensimmäistä kertaa yhtenä kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden ilmenemismuotona. Pirtukuninkaiden suhteet poliitikkoihin ja lainvalvontaviranomaisiin aiheuttivat kieltolain aikana laajaa korruptiota. Amerikkalaisella tasolla oleva mafia jäi syntymättä vain siksi, että Itämeren piirissä rahaa liikkui tuntuvasti vähemmän. Ankaraa alkoholipolitiikkaa noudattavien pohjoismaiden korkeat alkoholin ja tupakan valmisteverot ja Itämeren äärellä sijaitsevien maiden elintasoerot luovat hyvät edellytykset salakuljetukselle myös nykyään. Järjestäytynyt rikollisuus näyttäytyy tänä päivänä ennen muuta huumekauppana. Itämerestä, toista maailmasotaa edeltäneestä Viinamerestä, on tullut mare narcoticum. Mv-kuvitus.

Aiheet

alkoholipolitiikka

kieltolait

alkoholijuomat

salakuljetus

historia

Suomi

1920-1939

Viro