Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Sisällissodan pikkujättiläinen

Pertti Haapala

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Sisällissodan pikkujättiläinen

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Sisällissodan pikkujättiläinen" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

WSOY

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

951035452X

9789510354520

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Vuonna 1918 Suomessa kuoli noin 37 000 ihmistä sisällissodan uhrina. Tammikuusta toukokuuhun saakka kestäneellä sodalla oli kauaskantoiset seuraukset niin yhteiskunnallisesti kuin poliittisesti. Sodan tapahtumat eivät ole suomalaisten mielissä vielä loppuun käsiteltyjä. Sisällissodan pikkujättiläinen on artikkeliteos, jonka tavoitteena on käsitellä kevään 1918 tapahtumia ja vaikutuksia mahdollisimman laajasti ja monipuolisen asiantuntijajoukon voimin. Yhtenä periaatteena on antaa aihetta tuntemattomillekin sukupolville kattava yleisesitys sodasta. Teos käsittelee herkästi tunteita herättävää ajanjaksoa kiihkottomasti, mutta väheksymättä kiistojakaan synnyttäneitä aiheita. Esitellyiksi tulevat sisällissodan kulku, keskeisimmät taistelut ja muut tapahtumat Suomessa ensimmäisistä päivistä rauhaan saakka, mutta taustana käsitellään myös levotonta aikaa eläneen Euroopan tilannetta. Sotatoimien ohella näkökulmaa avarretaan artikkeleilla, joissa tarkastellaan mm. punaista ja valkoista terroria, vankileirejä, sotaorpoja, naisia sodassa, jääkäreitä ja suojeluskuntia, työväenliikettä, hautaustapoja ja muita muistamisen perinteitä sekä sodan vaikutuksia Suomen valtiomuotoon. Unohdettu ei ole myöskään suomalaisten tapaa käsitellä aihetta kulttuurissaan - taiteessa, musiikissa ja kirjallisuudessa. Artikkelien, valokuvien ja karttojen ohella teokseen on koottu tarkempaa tietoa aiheista tai henkilöistä, joilla on suurempaa merkitystä sodan ymmärtämisen kannalta. Kirjaa tehtäessä on pyritty myös käyttämään hyväksi tuoreita, sisällissodan merkkivuonna 2008 ilmestyneitä tutkimuksia, joissa julkistettiin paljon aiemmin tuntematonta tietoa. Sisällissodan pikkujättiläisen päätoimittaja Pertti Haapala on Tampereen yliopiston Suomen historian professori ja Historiatieteiden tutkijakoulun johtaja.

Aiheet

romaani

teema

kansalaissota

lyriikka

laulut

sisällissodat

Suomi

1918

valkokaartit

ysa

punakaartit

terminologia

historia

tulkinta

1920-luku

maanpuolustusjärjestöt

naisjärjestöt

lotat

sodat

kustannukset

taloushistoria

isättömyys

äidittömyys

lapset

lapsuus

työväenjärjestöt

sosiaalihuolto

sotavangit

evankelis-luterilainen kirkko

naishistoria

suojeluskunnat

valkokaarit

elintarvikehuolto

pula-ajat

säännöstely

kansainväliset suhteet

vapaaehtoiset

Ruotsi

konfliktit

poliittiset kriisit

taloudelliset kriisit

työttömyys

lakot

kapinaliikkeet

vallankumoukset

jääkärit

suomalaiset

sotilaskoulutus

Saksa

kansainvälinen politiikka

ulkopolitiikka

yhteiskuntaluokat

maailmantalous

tuloerot

muistitieto

muistot

työväenliike

historiantulkinta

kaatuneet

Viipuri

poikkeusolot

Kansalaissota 1918