Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Onko Sade poltettava? ja muita esseitä

Simone de Beauvoir

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Onko Sade poltettava? ja muita esseitä

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Onko Sade poltettava? ja muita esseitä" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

WSOY

Sidosasu

Nidottu

ISBN

9510326690

9789510326695

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Filosofi Simone de Beauvoirin (1908-86) tuotantoa tutkitaan tänäkin päivänä maailman johtavissa yliopistoissa. Esseekokoelma esittelee Beauvoirin työn tärkeimmät alueet - feminismin, filosofian ja kirjallisuuden. Nimiesseessä "Onko Sade poltettava?" arvioidaan kiistellyn markiisi de Saden tuotannon merkitystä. Kokoelman avaa feminismiä käsittelevä "Naisten asema", jossa Beauvoir kuvaa 1960-luvun naisen tilannetta. Hän kehottaa naisia hankkimaan ammatin ja pitämään itse huolen taloudestaan. "Moraalinen idealismi ja poliittinen realismi" sekä "Eksistentialismi ja kansanviisaudet" valottavat tekijän eksistentialistista ja politiikanfi losofi sta ajattelua. Edellinen essee etsii elävää ymmärrystä politiikan luonteesta ja tehtävästä. Jälkimmäinen tutustuttaa lukijan Beauvoirin näkemykseen eksistentialismista, joka hänelle ei ollut vain "sartrelaisuutta", vaan ajatteluperinne, jonka juuret ovat Kierkegaardin, Nietzschen ja Dostojevskin teoksissa. "Kirjallisuus ja metafysiikka" sekä "Kokemuksistani kirjailijana" selvittävät kirjallisuuden tehtäviä ja alustavat samalla nimiesseetä. Filosofi Sara Heinämaan johdanto kertoo lukijalle Beauvoirin ajatusmaailmasta.

Aiheet

Beauvoir, Simone de.

Sade, Donatien-Alphonse-François de.

esseet

filosofia

eksistentialismi

feminismi

naisen asema

poliittinen filosofia

kirjallisuudentutkimus

kirjallisuus

metafysiikka

kirjoittaminen

kirjailijat

sananvapaus