Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Terhi

romaani elämästä ja rikoksesta

Hilkka Ravilo

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Terhi : romaani elämästä ja rikoksesta

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Terhi" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Myllylahti

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9522024430

9789522024435

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Jo 16-vuotiaana on Terhin palkallaan osallistuttava vanhempiensa asuntolainan maksuun. Haaveet kampaajakoulusta vaihtuvat työläisen arkeen. On 1970-luku ja yliopisto-opiskelijat puuhaavat taistolaista vallankumousta laulamalla työn orjista ja uhoamalla uudesta uljaasta maailmasta, joka koittaa kommunismin myötä. Ensirakkaus päättyy murhenäytelmään, kotikylää järkyttää Terhin työtoverin murha, vanhemmat kuolevat liikenneonnettomuudessa ja Terhistä tulee pikkusisarensa Annen yksinhuoltaja. Hän kokee kasvatustehtävänsä niin tärkeäksi, että nuoruus jää melkein kokematta ja elämä lähes elämättä, vaikka naapurissa asuu rikkaan talon perijä Juhana, joka on rakastanut Terhiä hiekkalaatikkoiästä lähtien. Vasta Annen aikuistuessa Terhi huomaa tämän merkinneen hänelle enemmän kuin hän Annelle, ja alkaa vihdoin ottaa kiinni elämästä. Sitten Anne tuo kotiin Terhin nuoruuden murhenäytelmän aiheuttajan, eikä mikään ole enää kuten ennen. Terhi on Hilkka Ravilon kymmenes teos. Hänen tekstinsä ovat omaperäisiä ja niillä on laaja lukijakuntansa. Ravilo on ollut Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1997 teoksellaan Mesimarjani, pulmuni, pääskyni.

Aiheet

Terhi,

fikt.

psykologiset romaanit

ajankuvaus

nuoruus

1970-luku

vasemmistolaisuus

traumat

menneisyys

hyväksikäyttö

ihmissuhteet

kuolema

vanhemmat

huolenpito

siskot

riippuvuus

sisarukset

orvot

petturit

kaupungit

Lohja