Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Suomen kalliomaalausten merkit

kalliot, kuvakentät ja kuvamerkitykset

Pekka Kivikäs

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Suomen kalliomaalausten merkit : kalliot, kuvakent...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Suomen kalliomaalausten merkit" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Atena

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9517965907

9789517965903

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Vanhimmat suomalaiset kalliomaalaukset ovat erilaisia viivakuvioita ja kämmenpainamia. Myöhemmin yleistyvät myös hirvikuvat, ihmishahmot ja vene- ja sarvikuviot. Yhä nuo yksinkertaiset merkit kertovat meille kivikauden suomalaisten elämästä, uskomuksista ja tavoista. Keski-Euroopan kallio- ja luolamaalaukset ovat usein nuorempia, eloisampia ja paremmin säilyneitä kuin suomalaiset kalliokuvat. Meidän kalliomaalauksemme ovat alkukantaisia ja voimakkaita. Ne kertovat ihmisen tarpeesta ilmaista itseään ja todellisuuttaan muille ihmisille - ja kenties jälkipolvillekin. Suomesta on löydetty 106 kalliomaalausta ja lukuisia punamultajäänteitä. Monet kuvat ovat haalistuneet ajan kuluessa lähes tunnistamattomiksi, toiset näkyvät vain juuri oikeissa sääolosuhteissa. Moni maalauskallio on silti hätkähdyttävä maamerkki. Se kiinnittää kulkijan huomion, ja punamullalla värjätyt kuvat heräävät eloon sammalen, jään ja kallion omien värien keskeltä. Kansainvälisesti arvostettu kalliomaalausten asiantuntija Pekka Kivikäs antaa kirjassaan uusinta tietoa ja tulkintoja suomalaisista kalliokuvista, maalausten synnystä ja levinneisyydestä. Suomen kalliomaalausten merkit esittelee vaikuttavimmat kalliomaalausseinämämme ja niiden merkistön. Kivikäs sai Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 1996. Mv-kuvia ja värikuvaliite.

Aiheet

kalliotaide

Suomi

esihistoriallinen taide

muinaisjäännökset

mytologia

suomalais-ugrilaiset kansat

symbolit

kuvat

merkit

merkitykset

esihistoria

historia

bergkonst