Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Haaskio

Thomas Bernhard

Kirjasarja: Baabel

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Haaskio

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Haaskio" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Sotateos

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9518511705

9789518511703

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Kirjasarja

Baabel

Esittely

Thomas Bernhardin Haaskio (1983) on hurja ja säälimätön purkaus, yhden kertojan vimmaisella äänellä kerrottu monologi, joka saa alkunsa neroudesta ja kuolemasta. Pakkomielteinen, ilkeän hauska ja itseään herjaava kertoja puhuu katkeamattomassa yksinpuhelussaan kolmesta ihmisestä: itsestään sekä ystävistään Wertheimerista ja pianovirtuoosi Glenn Gouldista, jonka ylimaallisen nerouden äärellä sekä kertoja että Wertheimer ovat luopuneet omista musiikillisista intohimoistaan. Kertoja muistelee tapahtumia vuosien jälkeen. Glenn Gould on jo kuollut, Wertheimer tappanut itsensä ja kertoja itse vetäytynyt syrjään taidemaailmasta. Kertojan käydessä hengästyttävällä tahdilla läpi keskusteluja, tilanteita ja tuntemuksia, toistuvat henkilöiden ja kertojan omat pakkomielteet, ajatukset neroudesta ja sen kaiken tuhoavasta voimasta loisteliaasti kuin pianokonserton variaatiot. Bernhardin ylistettyjen teosten tapaan myös Haaskiossa fiktion ja todellisuuden välinen raja hämärtyy. Musiikin ja kuuluisuuden lisäksi Bernhard porautuu syvälle kuoleman ja ihmissuhteiden tutkimiseen. Haaskio on tarkkanäköinen teos menestyksestä, epäonnistumisesta, nerokkuudesta ja kuuluisuudesta. Se on modernin eurooppalaisen fiktion mestarin loistelias ja kiitetty romaani, jonka kertoja ei säästele ketään tai mitään. Thomas Bernhard (1931-1989) oli itävaltalainen moderni kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu monia arvostettuja romaaneja, näytelmiä, novelleja ja runoja.

Aiheet

minä,

fikt.

Wertheimer,

Gould, Glenn,

taiteilijaromaanit

psykologiset romaanit

monologit

itsetilitys

miehet

soittaminen

piano

ystävyys

nerous

taide

lahjakkuus

menetys

kunnianhimo

itsepetos

itsemurha

ystävät

muusikot