Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Iso suomen kielioppi

Auli Hakulinen

Kirjasarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia, osa 950

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Iso suomen kielioppi

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Iso suomen kielioppi" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Suomalaisen kirjallisuuden seura

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9517465572

9789517465571

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Iso suomen kielioppi on tulos monivuotisesta suomen kielen deskriptiivisen kielioppihankkeen työskentelystä. Teos jakautuu kolmeen osaan: äänne- ja muotorakennetta ja sananmuodostusta käsittelevään osaan Sanat, sanaluokkia ja niistä rakentuvia lausekkeita, yksinkertaisia ja yhdyslauseita sekä joitakin keskustelupuheen rakennepiirteitä koskevaan osaan Rakenteet sekä osaan Ilmiöt, jossa käsitellään toisaalta moniulotteisia kieliopin ilmiöitä kuten passiivia, sanajärjestystä ja kongruenssia, toisaalta merkitys- ja funktiolähtöisiä ilmiöitä kuten tempusta, aspektia sekä kysymyksiä ja käskyjä. Ison suomen kieliopin kohteena on 1900-luvun jälkipuoliskolla käytetty kieli. Ainutlaatuinen kielioppi on tarkoitettu hakuteokseksi suomen kielen ja vieraiden kielten opiskelijoille ja tutkijoille, äidinkielenopettajille, kääntäjille ja suomentajille mutta myös muille suomen kielestä kiinnostuneille. Teos ei ole normatiivinen, vaan se tarjoaa tietämystä ja tuloksia, jotka voivat tukea tulevia kielenhuollon ohjeita ja normituksia. Ilmestyy lokakuussa.