Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Kuvitteellisten olentojen kirja

Jorge Luis Borges

Kirjasarja: Baabel

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Kuvitteellisten olentojen kirja

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Kuvitteellisten olentojen kirja" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Sotateos

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9518512310

9789518512311

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Kirjasarja

Baabel

Esittely

Kuvitteellisten olentojen kirja on Borgesin leikillinen ja arvoituksellinen teos, joka kokoaa yhteen yli sata outoa olentoa, jotka ihmismieli on kehittänyt historian saatossa. Borgesin täysin omaa luokkaansa oleva oveluus ja tyyli tekevät outojen olentojen ensyklopediasta hurmaavan sekä aiheensa että kerrontansa tasolla. Kirja on hakuteos kirjallisuudessa ja kansantaruissa kuvatuista olennoista. Samalla se leikkii, ilottelee ja tuo mukaan vieraampiakin otuksia. Joukkoon kuuluu muun muassa Kabbala-tekstien, Homeroksen, Shakespearen, Lewis Carrollin ja Kafkan kuvailemia olentoja. Mukana on lohikäärmeitä, kentaureja, yksisarvisia ja maahisia, mutta myös vähemmän tunnettuja ja kaiken kaikkiaan yllättäviä elukoita, esimerkiksi peileissä asustavat eläimet, elefantti joka enteili Buddhan syntymää tai La Ferte Bernandin karvainen hirviö. Eläimiä, olentoja ja ilmestyksiä kuvaillaan huolella ja tosissaan kuin uteliaalle lapselle eläintarhassa. Borges rönsyilee nautinnollisesti: kirja valaisee tarustojen aamuhämärää, myyttien taustaa ja jäljittää mielikuvituksellisten olentojen syntymää, olemusta ja historiallista merkitystä. Kuvitteellisten olentojen kirja myös osoittaa, että siinä esitellyt taruolennot elävät edelleen, kenties muotoaan hieman muuttaneina, mutta silti tunnistettavina. Jorge Luis Borges (1899¿1986) oli Argentiinan kuuluisin nykykirjailija. Borges on yksi 1900-luvun arvostetuimmista fantasia- ja unimaailman kuvaajista.

Aiheet

mytologia

taruolennot

myytit

petoeläimet

lohikäärmeet

maahiset

kirjailijat

filosofit

historia