Ostoskori

Ei tuotteita ostoskorissa

Kuntoluokitus
K5 - uusi
K4 - erinomainen
K3 - hyvä
K2 - tyydyttävä
K1 - kehno

Etusivu - Haku - Kaunokirjallisuus (kotim.) - Syötäväksi kasvatetut - Miten ruokasi eli elämänsä - Lappalainen Elina

Syötäväksi kasvatetut - Miten ruokasi eli elämänsä

Tekijä: Lappalainen Elina
ISBN: 9789517968430
Tuoteryhmä: Kaunokirjallisuus (kotim.)
Kustantaja:Atena
Kieli: suomi
Painovuosi: 2012
Painos: 2
Sivumäärä: 355
Sidonta: Nidottu, kansikuva
Kunto: K3 (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
Saatavilla: 3 kpl

Hinta: 6,00 €     Osta »

Lisätietoa: Kanava-tietokirjapalkinnon voittajateos kertoo, miten ruokasi on elänyt elämänsä Suomalainen syö vuodessa keskimäärin 76 kiloa lihaa. Mielikuvissamme possut, vasikat ja tiput ovat suloisia eläinvauvoja, mutta ne päätyvät lautasellemme teollisina tuotteina: makkarana, lihapullina ja marinoituina suikaleina. Pohdimme ruoan alkuperää koko ajan enemmän, mutta samaan aikaan olemme vieraantuneet yhä kauemmas eläintilojen todellisuudesta. Keskustelu tuotantoeläimistä on usein värittynyttä - vastakkain ovat aktivistit ja lihantuottajat. Syötäväksi kasvatetut kertoo suomalaisten nautojen, kanojen ja sikojen elämästä kaunistelematta mutta myös kauhistelematta. Tiesitkö esimerkiksi, että tuottaakseen tasaisesti maitoa lehmän on synnytettävä vasikka kerran vuodessa? Tai että broileri on jalostettu kasvamaan kuuden viikon mittaisen elämänsä aikana pikkutipusta jopa parikiloiseksi lihakimpaleeksi? Luomutuotteet ovat yhä suositumpia, mutta miten luomuleima todellisuudessa vaikuttaa eläinten hyvinvointiin? Teoksessa vieraillaan navetoissa, kanaloissa sekä sikaloissa ja annetaan ääni niin tuottajille, eläinsuojelijoille, hyvinvointitutkijoille kuin eläinlääkäreillekin. Lopuksi käännetään katse kuluttajaan: mistä tiedämme, onko syömämme eläin voinut hyvin? Syötäväksi kasvatetut voitti ensimmäisen Kanava-tietokirjapalkinnon, joka myönnetään vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin ja talouden alan tietokirjalle. Palkintoperusteluissa kirjaa kommentoitiin mm. näin: "... se on yhteiskunnalliselta sanomaltaan vuoden painavin kirja ja kertoo sekä suomalaisen tuotantoeläintuotannon hyvistä että sen huonoista puolista enemmän ja tarkemmin kuin mikään teos koskaan aikaisemmin. Ja mikä tärkeintä: saarnaamatta, silittelemättä ja erittäin vetävällä tutkivan journalistin kynällä." Elina Lappalaisen (s. 1984) juuret ovat pohjoissavolaisella maitotilalla. Hän kiinnostui eläinten hyvinvoinnista kirjoittaessaan maatalousaiheista juttusarjaa Helsingin Sanomiin. Tällä hetkellä Lappalainen työskentelee Talouselämä-lehdessä.


6,00 EUR
Kauppias:
Brahen Antikvariaatti, Turku

Kauppiaan toimitusehdot:

Toimitamme tuotteet ennakkomaksua vastaan. Postituskulut lisätään hintaan . Asiakkaalle ilmoitetaan sähköpostilla kokonaiskustannukset.  Kun maksu näkyy tilillä lähetämme tuotteet  postin kautta. Jos olet noutamassa tuotetta myymälästä, niin ole yhteydessä ennen noutoa. Nettitavarat eivät ole myymälässä. Tilattuja kirjoja pidetään varattuna kaksi viikkoa ja jos maksua ei suoriteta tai asiakkaasta ei kuulu mitään, tilaus peruuntuu ja tuote palautuu myyntiin.

Kaikki kotimaan lähetykset 5,00 €  kirjojen määrästä riippumatta

Ulkomaan lähetyksen veloitamme hinnaston mukaan

 

« Takaisin