Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Armoton kauneus

Pirjo Honkasalon elokuvataide

John Anderson

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Armoton kauneus : Pirjo Honkasalon elokuvataide

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Armoton kauneus" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Siltala

Sidosasu

Nidottu, kansikuva

ISBN

9522341541

9789522341549

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Pirjo Honkasalolle ei mikään tunnu olevan mahdotonta. Hän on häikäissyt ja hämmästyttänyt katsojansa ja kollegansa ja kaatanut raja-aitoja dokumentaarisen ja fiktiivisen elokuvan välillä. Puhe lajityypeistä, rajoista ja ennen kaikkea rajoituksista on Honkasalolle merkityksetöntä. Hän on virtuoosimainen ohjaaja ja tiukka esteetikko - runoilija kameran takana. 1970- ja 80-luvuilla Honkasalo ohjasi useita menestyksekkäitä fiktioelokuvia, muun muassa Tulipään (Pekka Lehdon kanssa), joka esitettiin Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjassa. 1990-luvulla Honkasalo siirtyi dokumenttielokuvan pariin ja ohjasi palkitun Pyhän ja pahan trilogiaksi kutsutun elokuvasarjan (Mysterion, Tanjuska ja 7 perkelettä sekä Atman). Hän on ohjannut myös yhden kautta aikain palkituimman dokumenttielokuvan, Melancholian 3 huonetta. Se kertoo lasten ja nuorten elämästä sodan runtelemassa maailmassa Tsetsenian sodan aikaan. Vuonna 2009 häneltä valmistui ITO - Seitti - Kilvoittelijan päiväkirja, joka hänet kutsuttiin ohjaamaan Japaniin. Honkasalo-retrospektiivejä on esitetty yli 20 elokuvafestivaalilla ympäri maailman. Tänä syksynä ensi-iltansa saavalla työllään Betoniyö Honkasalo palaa takaisin fiktioelokuvan pariin. Yhdysvaltalaisen elokuvakriitikon John Andersonin kirja on yhdistelmä elämäkertaa ja kriittistä analyysia. Honkasalon oivallukset, ajatukset ja pisteliäs persoonallisuus tulevat viihdyttävässä teoksessa esiin kirkkaina. Armoton kauneus on muotokuva kansainvälisesti arvostetusta elokuvantekijästä, kulttuuri-ikonista ja poliittisesta agitaattorista.

Aiheet

Honkasalo, Pirjo.

elokuvaohjaajat

taiteellinen työ

elokuvatutkimus

elokuvailmaisu

dokumenttielokuvat

draamaelokuvat

elokuva

historia

Suomi

henkilöhistoria

filmografiat