Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Rooman valtakunnan tuho

Adrian Goldsworthy

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Rooman valtakunnan tuho

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Rooman valtakunnan tuho" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Ajatus Kirjat

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9512079682

9789512079681

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Mahtava Rooman valtakunta vaikutti vielä vuonna 200 voittamattomalta. Sen hallitsema alue käsitti lähes koko tunnetun maailman. Mutta jo 400-luvun lopulla Rooman valta oli kadonnut läntisestä Euroopasta ja suuresta osasta Pohjois- Afrikkaa, ja jäljellä oli vain kutistunut Itä-Rooman valtakunta. Mikä johti tähän nopeaan ja arvaamattomaan rappioon? Rooman valtakunnan tuhossa historioitsija Adrian Goldsworthy pureutuu uusimman tutkimuksen valossa tämän antii kin supervallan häviöön, joka on kenties historian suurimpia arvoituksia. Rooman historian jälkipuolisko oli äärimmäisten persoo nallisuuksien aikaa. Silloin valtaa pitivät niin Marcus Aureliuksen kaltaiset filosofikeisarit kuin Diocletianuksen kaltaiset brutaalit sotilaskeisaritkin. Aikakaudelle olivat tyypillisiä myös vallankumoukselliset uudet ajatukset, erityisesti uskonnot, joista erityisen hyvin menestyi kristinusko. Se kehittyi vainottujen harhaopista keisarin ja valtion uskonnoksi. Goldsworthy kiinnittää erityistä huomiota siihen seikkaan, että roomalaiset sotilaat olivat valmiita taistelemaan toisiaan vastaan. Hän kertoo tarinan mahtavasta valtakunnasta, joka ilman ulkoisia vihollisia hajosi sisuksistaan hallitsijoiden ja johtajien asettaessa oman henkilökohtaisen kunnianhimonsa valtion edun edelle. Tohtori Adrian Goldsworthy (s. 1969) opiskeli St John's Collegessa Oxfordissa, ja hän on opettanut useissa yliopistoissa. Goldsworthy on kirjoittanut monia Rooman historiaa käsitteleviä teoksia kuten teokset Caesar ja Rooman nimeen - miehet, jotka loivat Rooman valtakunnan.

Aiheet

antiikki

historia

Rooma

Rooman valtakunta