Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Kauhun aika

neljä väkivallan kuukautta Jämsässä 1918

Jukka Rislakki

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Kauhun aika : neljä väkivallan kuukautta Jämsässä...

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Kauhun aika" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Ajatus

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9512074869

9789512074860

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Jämsässä tehtiin sisällissodan vuonna 1918 poikkeuksellisen verinen puhdistus, vaikka paikkakunnalla ei varsinaisesti käytykään sotaa. Missään muualla sotatoimialueen ulkopuolella ei ihmisiä surmattu niin perusteellisesti viikkojen, jopa kuukausien ajan. Hyvin erikoista on sekin, että murhat tapahtuivat kirkonmäellä, jopa kirkon tiloissa. Jämsän tapahtumista tallentui paljon kiinnostavaa muistitietoa ja asiakirja-aineistoa. Niiden avulla ja puhuttamalla silminnäkijöitä ja tapahtumissa mukana olleiden omaisia Jukka Rislakki on koonnut väkevän dokumentin, josta käyvät ilmi murhattujen ja murhaajien nimet, rintamilla kaatuneet ja vankileireillä kuolleet. Kauhun aika. Neljä väkivallan kuukautta Jämsässä 1918 perustuu lähes sataan haastatteluun sekä laajaan kirjalliseen aineistoon. Teos on 1995 ilmestyneen kirjan Kauhun aika. Neljä väkivallan kuukautta keskisuomalaisessa jokilaaksossa uudistettu ja laajennettu versio.

Aiheet

kansalaissota

Jämsä

väkivalta

Keski-Suomi

poliittinen murha

poliittinen väkivalta

Suomi

1918

uhrit

punakaartit

valkokaartit

sisällissodat

poliittinen historia

historia