antikvaari_logo
Tuotekuva

Kadonnutta paratiisia etsimässä - Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin elokuvat

Toiviainen Sakari

Kauppias

Vantaan Antikvariaatti Oy

Kunto

K5
(K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)

Saatavilla

1 kpl

Hinta
5,00
Tuotetiedot

ISBN

Tuoteryhmä

Elokuva, valokuva

Kustantaja

SKS

Kieli

Painovuosi

2009

Painos

1

Sivumäärä

277

Sidonta

Nidottu, pehmeäkantinen

Numeroitu

Ei asetettu

Signeerattu

Ei asetettu

Ensimmäinen painos

Ei asetettu


Tuotteen lisätiedot
Kadonnutta paratiisia etsimässä tutkii Markku Lehmuskallion elokuvauraa ja käsittelee hänen 18 elokuvaansa, joista osa on syntynyt yhteistyössä nenetsitaiteilija Anastasia Lapsuin kanssa. Suomalaisten elokuvantekijöiden joukossa Lehmuskallio on ainutlaatuinen: hän kulkee omaa tietään valtavirtojen ulkopuolella, toteuttaa persoonallista näkemystään ja on noussut kansainvälisesti arvostetuksi taiteilijaksi.

Kuvaukset ihmisen ja luonnon suhteesta, taiteen tehtävästä ja taiteilijan osasta, pohjoisten alkuperäiskansojen olosuhteista ja kulttuurista ovat Lehmuskallion elokuvien keskeisiä teemoja. Suomen metsistä ja saamelaiskulttuurin parista Lehmuskallion tutkimusmatkat ovat laajenneet koko pohjoiselle pallonpuoliskolle, sen luontoon ja ihmisten sisäisiin maisemiin, katoavien perinteiden ja ainutlaatuisen taiteen maailmaan.

Lehmuskallion elokuvissa kysymys on ihmisen ja luonnon välisen tasapainon menetyksestä, pienten ihmisten ja pienten kansojen perinteiden, kielen ja elinkeinojen murenemisesta valtakulttuurin ja globaalin markkinatalouden puristuksessa. Tätä vasten traditio ja taide muodostuvat eräänlaiseksi kadotetun paratiisin kuvaksi, peiliksi, jota vasten näkyy myös suomalaisen kulttuurin ja suomen kielen merkitys. Lehmuskallion tuotanto on ilmastonmuutoksen ja etnisten ristiriitojen maailmassa on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion uusin elokuva Sukunsa viimeinen saa ensi-iltansa helmikuussa 2010.Varsin onnistunut ja arvokas yhteenveto filmimaailmasta ja kirjan runsas kuvasisältö on kiitettävä. Tanotorvi 11.3.2009 "Kirjoittajaveteraanin teos on hyvin informatiivinen ja valaiseva johdanto Lehmuskallion ja Lapsuin koko tuotantoon ja sitä ohjaavaan ajatteluun sekä itse elokuvanteon prosessiin." - Markku Varjola, KirjaIn 2/2009

"Sakari Toiviaisen kirja on silläkin tavoin arvokas, että se sijoittaa Markku Lehmuskallion elokuvat kiinteästi elokuvahistorian ja sivistyshistorian yhteyteen. Ja mikä tärkeintä, hän haastaa lukijan näkemään ja kokemaan ne uudelleen tässä hetkessä" - Hannu Vaarala, Uutispäivä Demari, 20.3.2009 Nimilehdellä leima "arvosteltavaksi".

Tuotetietoja muokattu viimeksi 4/23/2021.

Osta Toiviainen Sakari : Kadonnutta paratiisia etsimässä - Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin elokuvat Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...