antikvaari_logo
Tuotekuva

Kadonnut perintö - Näytelmäelokuvan synty Suomessa 1907-1916

Salmi Hannu

Kauppias

Vantaan Antikvariaatti Oy

Kunto

K4
(K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)

Saatavilla

2 kpl

Hinta
10,00
Tuotetiedot

ISBN

Tuoteryhmä

Elokuva, valokuva

Kustantaja

SKS

Kieli

suomi

Painovuosi

2002

Painos

1

Sivumäärä

372

Sidonta

Sidottu, kuvakannet

Numeroitu

Ei asetettu

Signeerattu

Ei asetettu

Ensimmäinen painos

Ei asetettu


Tuotteen lisätiedot


Kadonnut perintö on tutkimus suomalaisen näytelmäelokuvan syntyvaiheista Atelier Apollon tuottamasta farssista Salaviinanpolttajat (1907) aina sensuurin salaperäisesti takavarikoimaan melodraamaan Eräs elämän murhenäytelmä (1916) asti. Kadonnut perintö kertoo paitsi itse teoksista ja niiden tekijöistä myös aikakaudesta, jolloin elokuvakulttuuri etsi muotoaan. Kaiken kaikkiaan autonomian ajan elokuva on kadonnutta kulttuuriperintöä, sillä yhtään teosta ei ole kokonaisuudessaan säilynyt meidän päiviimme. Tutkimuksen taustalla onkin vuosia kestänyt salapoliisityö, joka uudistaa merkittävästi kuvaa kotimaisen elokuvan alkutaipaleesta. Kadonnut perintö sisältää runsaasti ennen tuntemattomia ja julkaisemattomia valokuvia, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia, millaisilta kadonneet kuvat valkokankaalle heijastettuina oikeastaan näyttivät.

Hannu Salmi toimii kulttuurihistoian professorina Turun yliopistossa ja on aiemmin julkaissut mm. teokset Elokuva ja historia (1993), "Atoomipommilla kuuhun!" (1996), Tanssi yli historian (1999) ja Vuosisadan lapset. 1800-luvun kulttuurihistoria (2002).

Tuotetietoja muokattu viimeksi 2/5/2020.

Osta Salmi Hannu : Kadonnut perintö - Näytelmäelokuvan synty Suomessa 1907-1916 Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...