Ruukin aikaan - Pankakosken harkkohytin historia 1820-1911 - Pääkkönen Esa | Antikvariaatti Taide ja kirja | Antikvaari - kirjakauppa verkossa

Paina suurentaaksesi kuva

Tuotekuva

Ruukin aikaan - Pankakosken harkkohytin historia 1820-1911

Pääkkönen Esa

Kauppias

Antikvariaatti Taide ja kirja

Kunto

Käytetty - hyvä (K3)

Saatavilla

2 kpl

Hinta
25,00 EUR
Tuotetiedot

ISBN

Tuoteryhmä

Kustantaja

Mediapinta

Kieli

suomi

Painovuosi

2013

Painos

1

Sidonta

Sidottu, kuvakannet

Sivumäärä

332


Tuotteen lisätiedot
Suomalaisten järvi- ja suomalmia raaka-aineenaan käyttävien rautasulattojen joukossa Pankakosken rannalla, Lieksanjoen varrella, sijaitsi eräs aikansa merkittävimmistä harkkohyteistä. Tuotanto myytiin suurelta osin lähialueille, mutta Pankakosken raudan korkea laatu oli hyvin tunnettua aina Pietaria myöten. Harkkohyttiä kutsuttiin ruukiksi niin kansan parissa kuin virallisissakin asiakirjoissa. Pankakoskella käytettiin joitakin aikansa uusimpia keksintöjä raudanvalmistuksen alalla. "Husgafvelin liikkuvaperäinen harkkouuni" mahdollisti tuotannon rajun nousun ja rautaa voitiin valmistaa lähes yhtäjaksoisesti. Läheiset malmirikkaat järvet, Pankajärvi varsinkin, mahdollistivat raaka-aineena käytetyn järvimalmin riittämisen ruukin tarpeisiin. Aika ajoi harkkohyttien ohi ja Pankakosken raudantuotannolle pantiin lopullinen piste 1900-luvun alussa. Raudan kalke vaihtui puumassa- ja kartonkiteollisuuden koneiden jylinään, alkoi voimakas uuden teollisuuden rakennus- ja kehityskausi Pankakoskella. Ruukin aikaan on kirja menneistä ajoista, raudan valmistamisesta, raskaasta työstä ja yrittämisestä. Tapahtumia maustavat Pielisjärven pitäjän monenkirjavat vaiheet.

Tuote lisätty myyntiin 12/27/2021. Tuotetietoja muokattu viimeksi 3/9/2022.

Osta Pääkkönen Esa : Ruukin aikaan - Pankakosken harkkohytin historia 1820-1911 Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...