Vegas färd kring Asien och Europa I-II (Vegan matka Asian ja Europan ympäri)* - Nordenskiöld A. E. | Vantaan Antikvariaatti Oy | Antikvaari - kirjakauppa verkossa

Paina suurentaaksesi kuva

Tuotekuva

Vegas färd kring Asien och Europa I-II (Vegan matka Asian ja Europan ympäri)*

Nordenskiöld A. E.

Kauppias

Vantaan Antikvariaatti Oy

Kunto

Käytetty - hyvä (K3)

Saatavilla

1 kpl

Hinta
200,00 EUR
Tuotetiedot

ISBN

Tuoteryhmä

Kustantaja

F. & G. Beijer

Kieli

ruotsi

Painovuosi

1880-1881

Painos

1

Sidonta

Sidottu, korukannet

Sivumäärä


Tuotteen lisätiedot
Nordenskiöldin Koillisväyläpurjehduksen ensipainos. Upeisiin korukansiin sidottu teospari, missä on satoja hienoja kuvia ja useita liitekarttoja. Toisen osan nahkaselän yläreunassa pieni puute. Muutamilla sisäsivuilla pieniä tahroja, kaikkiaan hyvässä kunnossa.

Nordenskiöldistä Wikipediassa:Ruotsinkielinen Nordenskiöld syntyi ja opiskeli Suomessa. Hän asui lapsuutensa ja suurimman osan nuoruudestaan Mäntsälässä perheen kartanossa. Tieteellisen koulutuksensa hän sai Helsingin yliopistossa. Lahjakas Nordenskiöld nimitettiin 26-vuotiaana Ruotsin valtion mineralogisen osaston johtajana toimivaksi professoriksi 1858. Nordenskiöld joutui maanpakoon Ruotsiin 1857, koska hänellä oli liian vapaamielisiä näkemyksiä Venäjän politiikasta. Hän oli vuodesta 1863 lähtien avioliitossa Anna Maria Mannerheimin kanssa. Anna Maria Mannerheim oli Carl Gustaf Emil Mannerheimin täti. C.G.E. Mannerheimin on arveltu saaneen purjehtijasukulaiseltaan esimerkin omaan Aasian-matkaansa.

Pohjoisten merialueiden kartoittajana Nordenskiöldiä kiinnostivat erityisesti näiden alueiden kartat, matkakertomukset, purjehduskuvaukset sekä edeltäjiensä usein traagisesti päättyneet yritykset. Omat retkensä hän teki aikana, jolloin meneillään oli ankara "kilpajuoksu" Pohjoisnavan löytämiseksi. Hänen kirjoittamastaan kaksiosaisesta Vegan matkakertomuksesta tuli todellinen myyntimenestys ja se käännettiin 10 kielelle. Tulot hän käytti muun muassa laajan karttakokoelmansa täydentämiseen. Nordenskiöld huomasi, ettei käytettävissä ollut luotettavaa yleisesitystä karttakuvan ja kartanteon kehityksestä. Hänestä tulikin kartografian isä julkaistuaan alan perusteokset Facsimile-atlas (1889) ja Periplus (1897). Etenkin edellinen säilytti asemansa niin, että siitä otettiin vielä 1970-luvulla näköispainoksia.

Adolf Erik Nordenskiöld keräsi karttakokoelman, jonka veroisia on vain Lontoon, Pariisin ja Münchenin suurissa kirjastoissa. Se sisältää muun muassa 123 inkunaabelia. Kokoelmaa säilytetään Helsingin yliopiston kirjastossa.


Tuotetietoja muokattu viimeksi 5/6/2021.

Osta Nordenskiöld A. E. : Vegas färd kring Asien och Europa I-II (Vegan matka Asian ja Europan ympäri)* Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...