Saamelaiset - Historia, yhteiskunta, taide - Lehtola Veli-Pekka | Vantaan Antikvariaatti Oy | Antikvaari - kirjakauppa verkossa

Paina suurentaaksesi kuva

Tuotekuva

Saamelaiset - Historia, yhteiskunta, taide

Lehtola Veli-Pekka

Kauppias

Vantaan Antikvariaatti Oy

Kunto

Käytetty - hyvä (K3)

Saatavilla

1 kpl

Hinta
48,00 EUR
Tuotetiedot

ISBN

9519754121

Tuoteryhmä

Kustantaja

Kustannus-Puntsi

Kieli

suomi

Painovuosi

1997

Painos

1

Sidonta

Nidottu, pehmeäkantinen

Sivumäärä

136


Tuotteen lisätiedot
Saamelaisten itsehallinnollinen asema kaikissa Pohjoismaissa on parempi kuin aiemmin, vaikka arkipäivän tasolla tilanne voi olla monin tavoin ristiriitainen. Saamelaisen taiteen eri lajit ovat kansainvälisestikin tunnettuja. Nykysaamelaisuus on myönteinen, jopa kilpailtu asia. Saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola on päivittänyt vuonna 1997 julkaisemansa teoksen vastaamaan saamelaisyhteiskunnan ja taiteiden nopeaa muutosta.

Saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola on päivittänyt vuonna 1997 julkaisemansa teoksen vastaamaan saamelaisyhteiskunnan ja taiteiden nopeaa muutosta. Katsauksen 2000-luvun tilanteeseen hän on kirjoittanut yhdessä yliopistolehtori Anni-Siiri Länsmanin ja toimittaja Jorma Lehtolan kanssa.

Saamelaiset - historia, yhteiskunta, taide piirtää kuvan Pohjoismaiden ja Venäjän saamelaisten historiasta ja nykytilanteesta vähemmistönä ja alkuperäiskansana. Lehtola kuvaa havainnollisesti saamelaistaiteen vaiheet kalliopiirroksista ja suullisesta perinteestä kirjallisiin muotoihin ja nykytaiteisiin. Runsas kuvitus korostaa nykysaamelaisen kulttuurin moninaisuutta.

Tuote lisätty myyntiin 1/22/2022. Tuotetietoja muokattu viimeksi 1/22/2022.

Osta Lehtola Veli-Pekka : Saamelaiset - Historia, yhteiskunta, taide Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...