Alueiden Lappi - Lähteenmäki Maria (toim.) | Helsingin Antikvariaatti | Antikvaari - kirjakauppa verkossa

Paina suurentaaksesi kuva

Tuotekuva

Alueiden Lappi

Lähteenmäki Maria (toim.)

Kauppias

Helsingin Antikvariaatti

Kunto

Käytetty - erinomainen (K4)

Saatavilla

1 kpl

Hinta
17,00 EUR
Tuotetiedot

ISBN

9524840324

Tuoteryhmä

Kustantaja

Lapin yliopistokustannus

Kieli

suomi

Painovuosi

2006

Painos

1

Sidonta

Nidottu, kansikuva

Sivumäärä

219


Tuotteen lisätiedot

Toimituskulut: Luokka B tai sovittaessa nouto.

Alueiden Lappi -kirjassa tarkastellaan ja arvioidaan Lapin eri alueiden erityispiirteitä talouden, historian, politiikan ja kulttuurin näkökulmista.

Lapin hallinnollisten alueiden rajat ovat muokkautuneet vuosisatojen saatossa moneen otteeseen. Tästä huolimatta yllättävän monet vanhat kulttuurialueet ovat säilyttäneet omintakeisen alueellisen identiteettinsä. Kullakin Lapin "perällä" on ollut ja on yhä oma identiteettinsä. Alueiden Lappi -kirjan artikkeleissa valotetaan mm. sitä, millaisilla erilaisilla tavoilla Lapin eri alueet (Itä-Lappi, Keski-Lappi tai Tornionlaakso) on mielletty, miten niitä on rakennettu ja ylläpidetty ja miten Lapin lääni ylipäätään on tietoisesti koostettu yhdeksi kokonaisuudeksi.

Muita kiinnostavia kysymyksiä ovat mm. mikä on Peräpohjolan ja Lapin ero? Miksi Rovaniemi ja Kemi eivät mahdu samaan kuvaan? Mitä oikeastaan tarkoittaa pohjoinen ulottuvuus? Mikä on samanistinen tai erämaiden Lappi? Missä menee pitkän piimän raja ja miten museoliike kotiutui Lappiin? Vuosisatojen saatossa Lappi on määritelty lukemattomin eri tavoin riippuen kulloisenkin arvioitsijan poliittisista tai muista intresseistä.. Alueiden Lappi -kirjassa tarkastellaan myös sitä, miten Lapin hallinnolliset, kulttuuriset, poliittiset ja sosio-ekonomiset rajat ovat sulkeutuneet, liukuneet ja sykkineet kunkin ajan ideologioiden mukaan. Artikkelikokoelman perusajatus on syntynyt Euroopan unionin piirissä käytävästä aluekeskustelusta. Nykyään puhutaan "Alueiden Euroopasta"; aluekokonaisuudesta, jossa eri alueilla tulisi olla aikaisempaa suurempi vaikutusvalta siihen, miten kutakin aluetta kehitetään. Käsite pitää sisällään mm. kaupunkien ja maaseudun sekä periferioiden ja keskusvallan uudelleen määrittelyt. Kokoelman kirjoittajat ovat historian, kansatieteen, taidehistorian, maantieteen, uskontotieteen ja työelämän tutkijoita ja alansa ammattilaisia, jotka ovat valtaosaltaan kotoisin Lapista tai he tuntevat muuten Lapin oloja. Lukijakin tuntee pääsevänsä näin sisäpiiriläiseksi.


Tuotetietoja muokattu viimeksi 1/9/2021.

Osta Lähteenmäki Maria (toim.) : Alueiden Lappi Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...